Rullande museum och Den Mörke Riddaren.

AGJ, Anten-Gräfsnäs Järnväg, tog oss ut till badplatsen i Gräfsnäs slottspark. Resan ut gick med ett gammalt ånglokomotiv. Det tuffade på riktigt fint, men halvvägs till målet var man tvungen att fylla på vatten och detta tog 15 minuter. Tågen har utvecklats vad gäller räckvidd, vill jag påstå. Väl framme i Gräfsnäs kopplades loket loss från vagnarna och kördes in på en vändskiva. Där fick de resenärer, som så ville, hjälpa till med att vända loket med muskelkraft. Efter att loket stod rättvänt för resa till Anten så gick vi till Gräfsnäs slottspark för att bada, äta glass och spana in den gamla slottsruinen. Enligt sägnen så skall slottet brinna en gång vart hundrade år och detta har faktiskt inbefriats. Efter att bad och annat var avklarat åkte vi tillbaka till Anten med en rälsbuss från 50-talet. Den var dieseldriven och var försedd med manuell växellåda… Hur coolt som helst. Komforten var helt OK, trots avsaknaden av AC. Framme i Anten stod vår vansinnigt varma Volvo 745, som inte heller den har AC, och väntade på oss. Vi fick göra som man gjorde förr, fixa till KD, dvs KorsDrag. Det var en svettig familj som anlände till Partille timmen senare.

Här har man precis vänt ångloket på vändskivan, för att det skall kunna kopplas rättvänt på återresan mot Anten. Alingsås, Gräfsnäs, 2008.

Batman, alla väktares (i alla fall min) stora idol, är ju som bekant aktuell på bio i detta nu. Mannen som tar sig an skurkar som man själv vill. Innerst inne. Filmen har ju blivit hyllad på andra sidan Atlanten så mina förväntningar var skyhöga. Min gode vän, Mr T, hade en biljett över till VIP-salongen på Bergakungen så det var inte läge att spela svårflörtad. Efter att ha försett sig med Very Important Popcorn och Loka Päron så börjar en film vars like jag inte sett sen mycket, mycket länge. Introt, där ett bankrån utförs, är så otroligt fartigt och obehagligt att man tappar andan. Den här filmen är så fantastiskt mörk. Precis som Batman skall vara. Heath Ledger gör Jokern denna gång, Jack Nicholson som gjorde denna skurk i förra generationens Batman får finna sig i att bli tvåa. Ledgers tolkning är än mer fasansfull och mycket övertygande. I filmen får Batman hjälp av den nye, ädle brottsbekämparen, distriktsåklagaren Harvey Dent, en hårdför domare och en effektiv polismästare. Brottsligheten är rekordlåg och allt är relativt fridfullt. Tills Jokern kommer med i leken… Det bär iväg till Hong Kong,  blir rikemansfest i Waynes penthouse och Batman tvingas göra ett omöjligt val. Ska inte avslöja för mycket men det här är bland det bästa jag sett och sätter, utan att tveka, en +10a på denna makalösa produktion. Dagens tips: Gå och se den snarast. OM det inte är så att Du gillar filmer där hjälten alltid är ädel, skurken alltid är tvåa, med lyckliga slut och dåliga specialeffekter. bör du stanna hemma.

+ The Dark Knight. 10/10 på IMDB räcker egentligen som motivering. Men världen är enig, filmen är faktiskt No.1 på hela deras totalranking. Gudfadern är alltså nerpetad till plats Två. Respekt.

– Ingenting särskilt, är på bra humör och ingenting har retat upp mig idag. Imorgon är det nog annorlunda. En hel dag i trafiken kommer nog att generera båda ilska och blogguppslag.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 28, 2008.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: