Brott i Skatteparadiset.

Partille är fint, lugnt och städat. Mestadels i alla fall. Men i likhet med andra fashionabla områden såsom Beverly Hills och Santa Monica, så finns det även i vår fina kommun ställen som drar kriminella element till sig. Allum har utvecklats till en kriminalitetens plantskola för alla små busfrön som glömts bort av sina föräldrar. Oluff Nilssons väg är en gata som lika gärna kunnat ligga i Backa Beirut, Rosengård eller Hammarkullen. Här skulle man kunna starta ett skubb-safari, med tjuvgaranti. Vår Volvo 745 bröt de sig in i ett flertal gånger, vår Toyota Aygo blev skrapad baktill, Kats cykel blev av med sin sadel och nästan varje helg var entrédörren sönderslagen. I hissen hade man satt fast blankpolerade metallskivor som speglar, konventionella dito stjäls eller slås sönder utan pardon. På vinden hade alla junkies en fristad för sina trippar; direktkonfrontationer och kvarlämnade kanyler, skedar och andra verktyg vittnade om detta. Tiden nere på Oluff Nilsson var ingen trevlig sådan. Att få flytta sitt pick och pack till Furulund var inget annat än en välsignelse.

Polisen på jobb i Pepparkaksstaden, Furulund, under gårdagen. Två generationer Volvo V70, det gillar polisbilstalibanen Mr Onemountain. Partille, Hyggesvägen, 2008.

partillepd

Här i Furulund fick vi dock, ganska omgående, två rutor sönderskjutna av ett luftvapen när vi hade bott här i ungefär en månad. Misstankarna riktas mot en lägenhet alldeles i närheten. Men misstanke räcker inte långt när vi snackar “vardagsbrottslighet“. Så de får hållas. Och det känns i ärlighetens namn mer som ett allvarligt pojkstreck, än som den smutsiga kriminalitet som visar sig nere i de centrala delarna. Men blir det nya skottsalvor är det dags att agera. Det har vår styrelse för övrigt redan gjort. Jösses vad de gick upp i varv när detta kom dem till känna. Sura tusenlappar var det i alla fall betala. Men nu när våra rutor är lagade sedan några månader, känns det som att en sorts grundtrygghet har börjat återvända. Skönt. Fjärran känns nu den tid när man sov med ett öga öppet med batong under kudden.

+ Partille. Överlag lugnt, skönt och städat. Oroshärdar finns, men det goda överväger.

– Sverige i fotboll. Vinst mot Albanien hade man kunnat kräva. Men icke sa nicke. Hade det åtminstone blivit 1-1 så hade det upplevts som bättre. Den svenska måltorkan är påfrestande.

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 6, 2008.

2 Responses to “Brott i Skatteparadiset.”

  1. Dags att tänka om: http://www.autoblog.com/2008/09/05/pics-aplenty-the-production-toyota-iq/

  2. Haha, nu kan jag snart känna att jag kör en stor bil igen. Tack för det Toyota. Krya på dig T.

    /C

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: