Amiga 500 vs Atari 520ST.

När jag var tonåring så fanns det två stora grupperingar. Jag tänker då inte på republikaner och demokrater, sossar och moderater eller tjuvar och poliser. Nä, de jag tänker på är Amiga-gänget och Atari-nördarna. Alla som körde med Atari ST var lite speciella. Knepiga. Några som hade en egen krets liksom. Förstod mig aldrig på dem. Varför ville man köra ett fabrikat med mycket färre tillbehör, löjligt namn och få med en xenomorfliknande kompiskrets på köpet? Nä, de var konstiga de där Atarityperna.

Amiga 500 var det naturliga steget att ta från C64, alla tiders häftigaste teknikpryl. Commodores prylar var heta och jag saknar de många roliga stunder man hade framför deras produkter. Amigan blev steget till något större. Mer eller mindre en riktig dator. Då. De riktiga storfräsarna hade råd att köpa en extern floppydrive. Så att man bara behövde byta diskett hälften så ofta. Ports of Call var det absoluta favoritspelet; att få driva sitt eget rederi och till slut kunna få köpa de finaste fartygen. Spelet var en härlig mix av strategi, taktik och fingerfärdighet (var det strejk i hamnen så var det bara att försöka lägga till själv, utan bogserbåtar vilket kunde vara nog så svårt i vissa hamnar). Hur som helst, mången kul timma gick åt att till vara redare, styrman, logistik- och säkerhetschef. Vid Amigan.

Stenas toppmoderna Arctica. Moderna fartyg fanns i Ports of Call, dock så var Göteborg ej med bland de hemmahamnar man kunde välja i den första versionen. Göteborg, Göta älv, 2004.

stena_arctica

+ C64. Amiga 500 i all ära men tidernas pryl, den titeln måste gå till C64. Press play on tape. Minns med glädje alla höjdarspel; The Last Ninja, IO, R-type, Cauldron II, Ghost´n Goblins mfl. mfl. mfl.

– Fotoabstinens. Måste ut. Snarast. Ormar, grodor, insekter och frugan. Watch Out!

Wiederhören,

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 13, 2008.

One Response to “Amiga 500 vs Atari 520ST.”

  1. Un-Mont (franska) glöm nu inte att plugga min låt!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: