Det är kallt, fast de påstår att det är för varmt.

Blev omkörd av 7210 på väg hem till Skatteparadiset, det gick ganska fort, men polisbilstalibanen i mig hann registrera att det var något särskilt med den gul-blå-vita Volvon. Ikväll var nämligen första gången jag fick se nya XC70 som uniformerad polisbil. Riktigt snygg och läcker. Vissa av Göteborgs alla polishundar åker alltså numera nya Volvo XC70 II i tjänsten. Ska se till att plåta denna bil för min samling, frågan är bara vart man skall göra det. Det nya rättscentrumet på Skånegatan, där hundpolisen håller till, är ju numera ett skyddsobjekt. Där vågar ingen fan fotografera, då får man väl en tung skyddsvakt över ryggen. Men jag får väl ha förtröstan; tillfälle kommer säkerligen att ges på sikt.

7210 i gammal tappning, plåtad 2005. Denna har nu ersatts av den senaste varianten av XC70, riktigt snygg i vanlig variant. I uniform blir det dock ännu bättre. Bild på den nya utlovas framgent. Lite polisbilskunskaper: Om det står X 72XX i bilens märkning så är det en hundbil. Så nu vet du det.

72101

Idag så var det ju stort kändisbröllop i stan. De såg lyckliga ut, Charles och Lisa. Det var en fantastisk upplevelse att, ihop med Mrs A, få stå närmare brudparet än många av de inbjudna. Det om det. Resten är Classified Information, On-A-Need-To-Know basis only och inget man pratar eller skriver om. Men, att ha varit med där, känns riktigt stort.

Vintern är här, det är kallare än på länge. Det blir till att skrapa rutorna var morgon  och det har till och med legat snö på körbanorna i Skatteparadiset. De senaste dagarna har jag verkligen känt kärlek till min Toyota Aygo som har en fungerande kupéfläkt. Det är ju egentligen ingen som helst lyx med värme och luftcirkulation i en modern bil, men har man en morgon med några minusgrader ute fått köra skabb-Volvon till Hisingen, så värdesätter man allt som är självklart i vilken modern bil som helst. I synnerhet fläkten och stereon. Rivstart på Bandit 104,8 på vägen till jobbet. Radio Göteborg 101,9 på vägen hem. Underbart. Borde vara en mänsklig rättighet.

Häromdan så var det riktigt kallt i skabb-Volvon. Så kallt att det blev imma på instrumentpanelen.

likkyl

Global uppvärmning känns fjärran när man fryser sig halvt till döds, i Volvons likkyls-tempererade cockpit. Min skepsis mot miljöivrarnas argument om att Nord- och Sydpolen kommer att smälta bort för att vi kör för stora bilar i Sverige och USA känns väldigt motiverad idag, tvåtusenåtta elva tjugotvå. Milda och stränga vintrar har avlöst varandra i alla tider. Allt har fått sådana otroliga proportioner. Det sitter folk på betald arbetstid som beräknar hur miljövådligt det är att äta en argentinsk oxfilé kontra en sojabiff från Thailand. It´s gone out of hand, känner jag. Göteborgs vintrar brukar av tradition ligga kring 0 grader. Nu är det några minus, så det kan väl inte göra någon skillnad om jag köper mig en fin XC90 T6? Bensinen är ju dessutom billigare än på mycket länge.

+ Nya XC70 som polisbil är en delikatess på fyra hjul.

– Jag vill ha tydligare bevis för att vi verkligen är dödsdömda, om vi fortsätter att köra bil med mer än två liters cylindervolym. Temperaturen höjs varje år, säger de lärda, men ändå har vi konstigt nog en av de kallaste förvintrarna på länge.

Sincerely,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 22, 2008.

One Response to “Det är kallt, fast de påstår att det är för varmt.”

  1. Även fast det är Classified Information så måste jag ju fråga den kanske viktigaste frågan av alla frågor någonsin; Såg du Mick Jagger?
    Ses på tisdag!

    / Camilla Svärd

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: