Uppesittarafton.

Då står julen för dörren. De små bonusungarna är alldeles hispiga. Paketen har blivit en realitet för deras ögon och händer, de vet inte riktigt hur de skall hantera det. Dessutom är svärmor här, då kan man släppa loss lite extra. Hon verkar för övrigt nöjd med städningen, även om hon tämligen omgående började dammsuga vår trappa. Tacksamt faktiskt, den är verkligen inte rolig att dammsuga. Sen kom svärfar, hela vägen från Finland. Och Kat´s syskon. Såväl svärfar som svärmor blev helt ställda när det visade sig att Systembolaget är stängt på julafton. Ingen öl, katastrof. Vi sonderade residentets förråd och kom fram till att vi nog skall klara kommande afton i alla fall. Även om förrådet till största delen består av Whisky.

Det blev en trevlig kväll med diskussioner om allt mellan himmel och jord. Vad man skall bli när man blir stor, hur man bäst skall driva en firma, om det vore en god idé att åka till Danmark för att köpa öl… Vi kom fram till att det fanns bättre lösningar på den frågan. Tacknämligt så visade det sig sedan att bonusbarnens far fått en massa rabatterad mat via sin arbetsgivare. Vi fick fem kilo nötfärs för en spottstyver. Utan extra kostnad en julskinka, en påse prinskorvar, sillburkar osv. Dessutom ville han ge mig 60 ägg. Men det får bli någon annan dag. Jag orkade inte bära mer. Men mat är bra, speciellt när den är billig och rent av gratis, med tanke på hur gränslöst mycket mat familjens små damer kan få i sig. Utan att någonsin bli riktigt mätta. Men ibland tänker jag efter hur jag själv var. Det gick nästan en sötlimpa per dag. Bara för mig. Och vi var tre bröder.

Likt den kämpande Talgoxe som i somras bodde i vår holk, så har jag släpat hem en mängd mat till barnens aldrig mättade magar. Utan pardon vill de ha mer. Och mer. Och mer. Likheten med fågelungar är ibland slående. Partille, Residenset, 2008.

working_parent

Ikväll tänker jag dock närmast på en god vän, som fått ett mycket tråkigt besked. Dessa besked kommer alltid fel, aldrig rätt. Vill med detta bara meddela att en hand är utsträckt, att du inte behöver stå ensammen.

+ Julmaten står runt hörnet.

– Rejält trött nu. Måtte det bli R.E.M-sömn inatt. De senaste två nätterna har jag inte fått uppleva någon djupsömn alls. Det sliter.

Nighters All,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 23, 2008.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: