Spännande rätter.

Under gårdagen var jag, Kat och Ms M på den traditionsenliga mellandagsmiddagen hos min farbrors frus syster. Flera år i rad har vi haft en släktträff modell mindre i hennes trevliga lägenhet. Lägenheten kan inte, ens med den bästa vilja, beskrivas som stilren, stilarna är så många att de är omöjliga att räkna. Men det är det som gör den så mysig; tavlor, böcker, figurer, möbler och figurer från alla jordens hörn. Stora delar av Onemountain-klanen var samlad, speciellt roligt var det att kusinen, Mr M84, hade hittat dit. Det serverades först ett tradionellt julbord med skinka, sill, bröd, ost, kalkon, salami och massa annat gott. Till dessert blev det lite saffransglass och en så kallad pepparkaksparfait. Till den sista skullle man ha lingonsylt. En mycket udda, men välsmakande efterrätt. Kaffe serverades men det kunde kanske ha varit – det var tunt och smaksatt med ingefära. Riktigt kaffe serverades dock snart efter det, så även härligt goda lussekatter och vansinnigt starka kakor smaksatta med chilli. Även i år var det alltså en trevlig sammankomst, min far Mr T2 var dock inte med pga magsjuka. Något som även verkade ha drabbat svärfar, svärmor och den yngsta bonusdottern här hemma i residenset. Och som ett brev på posten blev man inbillningssjuk. Men idag är alla på benen igen.

Det är viktigt det där med att våtrumsarbeten görs på rätt sätt, annars kan vattnet komma farandes oönskade vägar. Kvarnbyn, 2008.

kvarnbya

Svärfar har idag påbörjat installationen av ett nytt handfat, ny blandare och nytt väggskåp. Han är rörmokare, det är inte jag. Jag är bara ett självlärt hemmaproffs som helst lämnar VVS och el till fackfolk. För vem vill ha fuktskador eller lömska bränder till följd av Kalle Anka-lösningar med kablarna? För att sedan ta diskussionen med försäkringsbolaget? Inte undertecknad i alla fall. Sedan kom frugan och undrade vad det var för fel med torktumlaren. Ja, det kan man verkligen undra. Maskinen kör sitt program som den ska, det blåser som det ska, men trumman står dessvärre helt still. Det enda som händer är alltså att plaggen närmast inblåset blir hyfsat torra och att elräkningen tickar på. Skall man verkligen behöva köpa en ny maskin i dessa tider, som redan till största delen består av utgifter? Surt, sa räven och bet grisen.

+ Snart får vi ett face-liftat badrum. Det blir fint det.

– Svärmor har åkt hem till Lappland. Det har varit kul att ha henne här, men likt allt annat så hade även denna visit ett slut. Vår torktumlare har kastat in handduken. När man börjar att flytta på saker så ser man även den gamla ägarens halvdana lösningar på saker och ting. Mer och mer börjar jag att undra hur vårt residens såg ut några månader innan vi flyttade hit. Hörnklossar ramlar ner, golvlister släpper. Han gillade uppenbarligen dubbelhäftande tejp, vår föregångare. Det känns som om renoveringen måste ha gått på några dagar. Max.

Nighters All,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 28, 2008.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: