Pantburk XL.

Det krockades ordentligt här i Skatteparadiset på eftermiddagen. På Tingsvägen nästan omedelbart utanför residenset, så hade två bilar frontalkrockat. En av bilarna hade lagt sig på taket i diket. Föraren av den bilen fick mest vård och uppmärksamhet. Föraren av minibussen fick ingen uppmärksamhet alls. I chock vandrade mannen planlöst runt sin bil. Dottern, Ms M, som åkt buss men sedan valt att gå sista biten då vägen blivit blockerad, hamnade mitt i infernot. Empatisk och vis som hon är, lokaliserade hon snabbt föraren som alla verkade ha glömt bort. Hon pratade med honom och tog hand om honom tills dess att ambulansmännen tog över. Ms M är synlig om än ytterst lite, hennes kalufs syns som en mörk prick mellan båren och minibussens huv. Ms M tyckte sedan att det var obehagligt och jobbigt, förstås. Men efter att Kat tröstat henne, på det vis bara hon kan, så inser nu Ms M att hon gjort dagens goda gärning. Good Work.

Oönskade? Vacker, ful, bedrövlig, historisk – omdömen som gäller såväl drömmarnas hamn som Gasklockan. Gullbergsvass, 2004.

not_loved

GT försöker nu att dra igång en het debatt om en av Göteborgs mer kända silhuetters vara eller icke vara; Gasklockan. Jag tror att närmare 70% av göteborgarna skulle vilja se en rivning direkt, att 10% vill ha den kvar så länge som möjligt. Jag håller till i den gruppering som blir kvar, vi som inte vet hur vi skall ha det. Lägenhetsbristen är påtaglig i vår stad, det vore skam på torra land att påstå något annat. Platsen där denna koloss till pantburk står är dock förgiftad, oklokt att bygga bostäder på sådan mark. Dessutom intill Renovas område, kanske inte helt lyckat. På åttiotalet fördes det seriösa diskussioner om inte världens största läskproducent, Coca Cola Company, skulle kunna måla den i sina röda och vita färger. Det hade varit riktigt coolt. Kände jag då. Nu hade det känts väl smaklöst. Det är ett svårt ärende känner jag. Burken är verkligen skitful. Men samtidigt har den ett stort symbolvärde över en gången tid. Och inte minst, likt drömmarnas hamn – även det av många en oönskad företeelse, så har skrället själ. Låt den stå kvar, jag kan leva med det. Eller riv den, jag kan leva med det med.

+ Trots mötesdag så blev det mycket gjort. Aldrig någonsin kommer man att bli klar, men det är mest positivt. Ms M – dagens hjältinna.

– Hostan har idag varit rent bedrövlig.

Nighters All,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 15, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: