Ytterligheter.

Skabb-Volvons pension närmar sig med stormsteg. Den sista mars går tiden ut, hon får då körförbud på grund av utebliven besiktning. För dit är det ingen idé att åka med henne, ty ålderskrämporna är alltför omfattande och dyra att fixa. Det är nu som jag inser att jag måste ha levt i en garderob de senaste åren. Mer eller mindre chockad har jag nåtts av “nyheten” att det inte längre finns någon skrotningspremie. Jag hade, mer eller mindre, räknat med att få fem tusen kronor för att köra henne till närmaste skrothandlare. Icke. Man får betala för att bli av med sina gamla fordon. I vårt södra grannland, Tyskland, så har de en skrotningspremie på hela 2 500. Och då snackar vi dessutom euro. Snabbt räknat blir det ca 27 000 svenska kronor. Inte konstigt att de har en väsentligt yngre fordonspark än vad vi kan uppvisa här i Svedala. Varför inte införa något liknande här? Oj, vad folk skulle byta upp sig – det är min fulla övertygelse. Så vad göra med vår gamla trotjänerska? Det får bli en Blocket-annons med en blygsam prislapp. Någon borde vilja ha henne, hon har ju ändå nästan helt nya bakljus och motorn går väldigt fint. När den väl startat.

Ytterlighet åt det fina hållet. Volvo XC60 är för mig den absoluta drömmen, Ms S DY håller helt klart med. Dessvärre med en orealistisk prislapp i detta nu. Partille, Bilia Sävedalen, 2009.

ms_s_likes_xc60

Sökande efter en arvtagare till Skabb-Volvon har alltså börjat. Jag räknar med att köpa via Mr A´s firma men var ändå ute häromdagen för att kolla in marknaden lite grann. Bestämt, och icke förhandlingsbart, är att det skall vara en Volvo som axlar rollen som min och familjens arbetshäst. Det skall helst stå V70 eller V50 på bakluckan, dragkrok vill jag ha och transmissionen skall helst vara automatisk. Många mil behöver inte vara ett hinder, så länge den är välhållen och servad. Jag och Ms S kollade in Volvobilar hos två ytterligheter – Bilia Sävedalen och Kvibergs Överskottslager.

Ytterlighet åt det andra hållet; Pensionerade polisbilar som säkert är välservade och som har fräcka antenner på taket. Hyfsat billiga dessutom, men dessvärre ingår även en massa bucklor och borrade hål i tak och inredning. Göteborg, Kvibergs Överskottslager, 2009.

ex-cops

De första stoltserade med sprillans nya XC60, XC70 och en del begagnade V70 med väl tilltagen prislapp. Betydligt billigare, och risigare, bilar fann vi på Kviberg. Här fanns före detta polisbilar, såväl V70, V70N och XC70, i ganska varierande skick och de fräcka antennerna satt glädjande nog kvar på taken. Men det är inget roligt med stora borrhål ovanför framdörrarna där blåljusrampen suttit monterad och allehanda skav och bucklor runt om. Annars kan ju en ex-polisbil vara optimal för mig – Dragkrok, automatlåda, mörka rutor och diskret färg. Trevligare prisbild, men nja, en polisbil har ju garanterat krockats och körts hårt överlag. Jag satsar nog på att invänta besked från Mr A.

+ Seven Pounds med Will Smith. Lite långsammen bitvis, men ack vad sorglig och vacker. 9/10.

– Ingen skrotningspremie för gammelkärran. Lite förvånande i ett land som säger sig ligga långt fram i miljötänket. Vill ingen köpa henne så blir det ingen rolig historia. Då blir det till att betala för att få henne skrotad eller kanske man helt enkelt glömmer bort henne i skogen någonstans. Något av barnen har fått för sig att förstöra fjärrkontroller och vår bärbara telefon. Knappar är förstörda, oklart hur gärningsmannen gått till väga, antingen så har verktyg eller tänder använts. Förbannat irriterande är det och jag har nu span på våra tekniska prylar, i hopp om att ta någon på bar gärning.

Nighters All,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 15, 2009.

One Response to “Ytterligheter.”

  1. Klart du ska ha en Volvo 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: