Sci-Fi.

Idag så var jag och Ms M på Sci-Fi-mässan, eller som den egentligen heter – The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention. I vanlig ordning så hade de raggat dit ett antal kändisar såsom Danny Trejo, Mads Mikkelsen och Michael Biehn. De skulle ha pengar för att skriva sina autografer, förstås, men att plåta dem var inget hinder. Mr Trejo log glatt och ställde gladeligen upp på en gratisbild. De andra två var inte lika intresserade av att titta in i kameran. Mången kvinna samtalade dock med den manliga sexsymbolen från vårt västra grannland, kul att se. Mängder av Star Wars-karaktärer strök runt på mässan, ett trevligt inslag för alla närvarande.

Famespotting, här med en av alla tiders häftigaste filmskurkar – Danny Trejo. Känd från filmer som Heat, From Dusk til Dawn och Con Air. Göteborg, Svenska Mässan, 2009.

danny_trejo

Mässan är egentligen att se som ett köpspektakel, mängder av handlare från när och fjärran sålde actionfigurer, signerade och osignerade bilder, filmer, spel, svärd, masker och replikor av föremål från allehanda filmer. En handllare hade även polisbilar i skala 1:18, något som jag ju samlar på. Han hade två stycken olika Dodge Monaco, en helvit och en svart-vit, men 500 kr styck ger jag inte, då är det billigare att importera själv från USA. Lite synd, för dessa två har jag länge funderat på att köpa. Ms M hittade dock lite grejer som föll henne i smaken.

Många ville besöka mässan, bitvis var det turbulent i köerna, något som imperiets stormtroopers ganska snart fick bukt med. Göteborg, Mässans gata, 2009.

keeping_order

+ Ett stort plus till alla de som klätt upp sig som karaktärer från Star Wars och Lord of the Rings. Det är de som gör mässan rolig. Mäktigt var det när kejsare Palpatine, följd av en royal guard, fyra bikerscouts, Darth Vader, Boba Fett och ett antal stormtroopers banade väg genom folkhavet.

– Mässan känns väl liten, det måste väl finnas intressenter nog att fylla även övervåningen?

Nighters,

Mr Onemountain

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 7, 2009.

4 Responses to “Sci-Fi.”

  1. Jag vill inte vara den som är den, men Mads är väl ändå dansk? Och var finns fotona på honom??? ;)))))

  2. Tja! Vad kostade autograferna? Funderar på att åka dit imorgon nämligen.

  3. Snake|: 200 bagis sades det på plats. Men du är nog redan på plats när detta kommit dig tillgodo.

    Sanna: Jo, men är inte DK ett av våra västra grannländer? Bild kommer, vid lämpligt tillfälle. Kanske redan idag. Dock inte alls lika rolig som den på Mr Trejo.

    /C

  4. *s* Såklart! Jag tänkte mer “södra grannland” än “västra”, men visst. Jag erkänner villigt att jag är bättre på kändisar än georgrafi (se, jag kan inte ens stava till det!). 😉

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: