Saftkalas i hallen.

Idag har det varit vår på riktigt. Lökarna blommar utanför vår dörr, insekter börjar hitta fram, skatorna bygger bo och det känns som att hela naturen åter börjar andas. Jag och Ms S DÄ tog oss en rejäl sväng i skogen, delar av Bohusleden, och det är bara att konstatera att den annalkande årstiden är den bästa. Mindre trevligt är att vi sedan någon vecka även har små myror i hallen, detta sedan Ms S DY fick för sig att bjuda in dem på kalas i hallen, detta genom att hälla ett saftspår från utsidan och vidare in i entrépartiet. Men jag är inte så orolig, tror nog att vi knäcker dem i år igen. Botemedlet är lika gott som miljövänligt, det stavas kanel och de hatar det.

Våren är här. Och med det allehanda liv. Myror har vi i hallen, dock ej stackmyror som på bilden. Svartedalen, 2004.

soldatmyra-svartedalen

Rattfyllo körde på MC med två juveler på. Detta ledde till stort tumult i Backa-Beirut under natten och gårdagen. Vänner och familjemedlemmar till juvelerna jagade ambulansen som körde fyllot, i ett försök att plocka honom. Så det kan gå, när två oönskade element i trafiken förenas i en stor smäll. Enligt GT så saknade hojen skyltar och var avställd. Märkligt nog så började den att brinna sent på kvällen. Förvånande? Inte ett dugg, jag är bara så glad att jag inte längre behöver titulera stället mitt hem. Hisings Backa är fint på många vis, men det finns tyvärr grupperingar som gör stället mer eller mindre obeboeligt.

Redan på min tid brann fordon friskt i Backa. Här en Renault 19 som aldrig mer torde rulla. Backa-Bällskär, 2004.

renault-19-fire-edition

+ Våren är här, inga tvivel om det längre.

– Rattfyllon är inte värda mycket i mina ögon, de är att se som potentiella mördare, även om lagen ser det annorlunda. Men det ursäktar inte att Backa-Beirutgängen tar lagen i egna händer, och börjar att ge sig på anländande räddningspersonal. Ambulanser, brandbilar och deras personal måste vara att se som fredade objekt, de är bara på plats för att hjälpa. Detta är så kontraproduktivt, för en hel stadsdel, varför kan de inte inse att de förstör för sig själva? Och alla andra?

 

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 15, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: