En liten tur i oturen.

I söndags så var det då dags för den efterlängtade flygdagen på F7 i Såtenäs. Så här efteråt känner jag mig lite besviken, fornstora tider verkar vara som bortblåsta. För trots att det var perfekt väder och lokaliteterna de bästa tänkbara så kändes det hela väldigt magert. Flygandet bedrevs väldigt långt bort från publiken, HKP10 Super Puma undantagen, och 300 mm brännvidd var inte tillräckligt för att få närhet till flygplanen. J35 Draken flög inte, ej heller TP84 Hercules. Men visst fanns det positiva inslag – Senaste versionen av JAS39 Gripen, modell C, som kan lufttankas stod uppställd för allmän beskådan, man fick gå in i ett Hercules-flygplan och en HKP15 förevisades. Men det negativa väger dessvärre över.

Så värst mycket bilder blev det inte, men några smakprov får det bli. Fr.v. A32 Lansen, HKP10 Super Puma, J29 Tunnan, SK35 Draken, JAS39A Gripen, JAS39C Gripen, SK37 Viggen, JAS39 i olika utföranden samt TP84 Hercules på oväntat besök. F7 Såtenäs, 2009.

Buss 515 uteblev helt imorse, lite frustrerande var det när minuterna gick men ingen buss kom. Andra, som tänkt åka med samma buss, valde att gå till en busshållplats ca kilometern bort, för att förhoppningsvis få plats på någon av de andra busslinjer som trafikerar Skatteparadiset. Jag hade dock is i magen och plötsligt så hände det något ytterst oväntat. Istället för en blå Volvo 7700 så stannade det till en blå Volvo V50, passagerarrutan fram åkte ner och ett äldre par frågade mig artigt om jag ville ha skjuts ner till Partille Centrum eftersom att bussen inte dykt upp. Jag tackade glatt ja till den utsträckta handen och klev in i baksätet – där det redan satt en annan bussresenär som fått samma erbjudande. Efter några minuters resa blev vi avsläppta vid Allums bussterminal, lagom till Blå Express avgång. Min bästa kollektivresa hittills var ett faktum.

+ Det äldre par som skjutsade ner mig, och en annan, till Partille Centrum. Man säger ofta att samhällsklimatet har hårdnat och så är det nog. Fortfarande finns det dock alldeles uppenbart människor, som helt utan ersättningsanspråk, hjälper sina medmänniskor. Stort.

– Flottiljens dag på F7 var tråkigt nog en liten besvikelse. Bara att hoppas på att Aeroseums show i sommar blir så mycket bättre, åtminstone minst lika bra som förra året. Programmet då var en katastrof, men närheten till flygplanen – även när de flög, lämnade inget övrigt att önska.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 19, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: