Korvstoppning.

Idag firades Mrs LEs födelsedag, som egentligen var igår, med en riktig brakmiddag hemma i deras fina residens. Mr A – som är kockutbildad, skämde bort oss ordentligt med Chicken a la LE, efter ett recept som ursprungligen kommer från välrenommerade restaurang Fond, där han under en tid tjänstgjorde. I korthet enligt följande: två kycklingfiléer läggs mot varandra, mellan dessa lägger man någon sorts delikat mögelost samt en skvätt Whisky. Linda in i bacon och rulla sedan in hela paketet i aluminiumfolie – hårt och ordentligt så att det blir välformade korvar. Dessa ugnsbakas så att de i stort sett blir färdiga. Strax innan servering steks de för att få en aptitligare färg. Gott? Det kan du skriva upp någonstans. Till dessert serverades vi en hemmabakad tårta bestående av en marängbotten, lemon curde på det, grädde över det samt kiwi och passionsfrukt ovanpå alltihop. En sockerbomb, och en väldigt välsmakande sådan. Tack och bock för en trevlig stund.

Den allmänna värnpliktens tid är snart ett minne blott. Snart behöver endast välmotiverade unga män och kvinnor springa runt i de svenska skogarna iklädda grön uniform. Göteborg, Swedish Battle Camp, 2006.

Full charge

Värnplikten kommer nu att börja fasas ut, för att på sikt enbart bygga på frivilliga deltagare. Om detta kan man förstås ha åsikter åt olika håll. Jag är vän av allmän värnplikt – om staten är beredd att verkligen se till att den är minst 7,5 månader lång och fylls med kvalitativ utbildning i krigandets konst. Många pojkar blev män under den tid jag själv låg inne på I5 i Östersund under åren 1992-93, men vi hade också förmånen av att ha en värnpliktstid fylld av allehanda vettiga sysslor. Att expressutbilda unga, och i många fall helt ointresserade, män under några veckor för att kunna hantera en AK5 och resa ett tält känns helt meningslöst och är inget annat än slöseri med skattepengar. Helst av allt ser jag en yrkesarmé, bestående av välutbildad, motiverad och kontrollerad personal med den senaste utrustningen. Jag tror att konceptet skulle kunna ha vinster på flera olika plan. Om inte alltför många år tror jag faktiskt att vi är där.

Spårval. Över en natt förändrades alla förutsättningar. Varberg, 2009.

Spårval

+ Volvo V50 1.6 DRIVe S/S. Jag har nu kört den, på landsväg och i stadstrafik. Jag blev imponerad av allt, utom avsaknaden av en sjätte växel. Start och stoppfunktionen fungerade bra mycket smidigare än jag kunnat ana. Ett konsortium, Jakob AB, har startats upp för att, om möjligt, få köpa loss VCC från Ford Motor Company innan kineserna lägger vantarna på det. Det är klart att Volvo PV skall vara svenskt. Ikväll grillades det hamburgare för första gången här på residenset. Jag är mycket nöjd med det välsmakande resultatet. Nytt personbästa på Partilles femma i morse. Men det finns mycket kvar att förbättra, på banans mittparti tenderar jag fortfarande att krokna. Usain Bolt och Tyson Gay – det är något alldeles speciellt med de största namnen i den största grenen – 100 meter herrar.

Det har varit väl mycket mat på schemat denna dag, visst skall man unna sig detta då och då, men mycket näring tenderar att stanna kvar i kroppen – särskilt runt buken.

/Chris

20090815 KgX BMI Y VkmP30 Ttb30

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 15, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: