Okeej – eller kanske snarare Åk Ej.

Enligt PT så stjäls det en hel del registreringskyltar i Skatteparadiset för närvarande. Varför just Partille lider av detta hade man inga bra svar på, mer än att det är ökande problem. Det är ju ett mycket enkelt och smidigt sätt att slippa onödig uppmärksamhet, särskilt sedan Transportstyrelsen slopade möjligheten att kolla upp bilar via SMS. Det är, av egen erfarenhet, tämligen sällan som bilen den stulna skylten sitter på, är en likadan som den egentligen skall sitta på. Att ha koll på bilar som åker runt och rekar, med uppenbart skumma besättningar, borde vara en självklarhet för alla. Även om den geniala lösningen med att kunna skicka regnumret med mobilen är borta, så kan man alltid kolla upp skubbet efteråt – hemma på datorn. Där framgår dessvärre inte namnet på ägaren, men mycket annat matnyttigt – exempelvis om skylten är på drift.

Inte ens polismyndigheten får ha sina skyltar i fred. Men att stjäla skyltarna från en polisbil handlar nog mer om prestige i vissa kretsar, än om att maskera en rånarbil. Vågmästaregatan, 2009.

2640 lost plate

Blå Express har hållit en hyfsad standard under sommaren som gått, bussar av senaste generationen som varit tämligen fräscha och fria från skadegörelse. Men nu är de gamla härkena tillbaka – med de vanliga felen, såsom serviceluckor som slår i fartvinden, skrikande generatorremmar, klonkande axelväxlar och ett tämligen slitet inre och yttre. Det har man lärt sig att ha överseende med, det är ju trots allt bara en sju minuters expressresa mellan Skatteparadiset och Göteborgs City. Att förarna inte gör mer gällande sin arbetsmiljö har jag dock ingen förståelse för – det är en blandning av galghumor och fasa när man hör chaufförernas överlämnande av bussarna. Konversation mellan två förare, en eftermiddag vid Centralstationen: -“Jasså, kyllampan lyser fortfarande?” – “Jo, det är som vanligt, men den brukar slockna efter en stund. Bromslampan blinkar dock – men jag har inte märkt någon skillnad, det känns som vanligt.” Imorse slogs jag dock av häpnad, säten brukar vara losslitna långt bak i bussen, där föraren har svårt att se om någon vandaliserar bussens interiör. Men att snubbla över en dyna, som ligger på golvet i mittgången alldeles bakom föraren, är inget annat än ett kvitto på att den aktuella föraren fullkomligt skiter i hur bussen ser ut eller fungerar. Känns ju tryggt.

Grön Express har nya och fina bussar. Blå verkar däremot ha fått ärva bussar som inte dög någon annanstans. Örgrytevägen, 2009.

Green Express

+ Imorgon är det bal på Rondo, på fredag i Scandinavium. Skall bli kul att hoppa i smokingen och mingla runt med Kat´s kollegor under kvällarna två.

– Engagemanget hos vissa av Västtrafiks chaufförer, fast det är klart – får man köra runt i sådana ras som Blå Express blivit tilldelade, känns det kanske meningslöst att anstränga sig. Beslutet att ta bort SMS-funktionen gentemot Bilregistret var ett mycket dåligt sådant. Posten har en förmåga att ha sönder saker som skickas – skickas fyra batterier i ett etui, så får mottagaren tre batterier, ett krossat etui och ett hål i emballaget.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 26, 2009.

2 Responses to “Okeej – eller kanske snarare Åk Ej.”

  1. Ha en underbar helg på balerna X2, i goda kvinnors lag!
    Själv blir det nog, om vädret tillåter, ett besök på Fun City i Varberg tillsammans med sonen.
    …är det egentligen någon skillnad, förutom kläderna och käket?

  2. Nja, kanske viss skillnad… Men jag tror att vi haft lika roligt båda två. Fun City säger du ja, där var jag med min 17 åriga dott för någon månad sen, då vi övningskörde på deras då tomma parkering. Kanske borde man ta sig en sväng till stället med Ms S DY och DÄ… Får väl se, snart är ju isen och snön här igen.

    /Chris

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: