Billigare resor, eventuellt.

Politiker i Skatteparadiset vill nu slopa tillägget på Västtrafiks resor till och från Göteborg. Man menar på att man numera är en naturlig del av storstaden och att detta även kan vara ett bra sätt att locka fler till att resa kollektivt. För egen del skulle det kunna sparas ca 200 kronor i månaden om detta gick igenom, inga jättesummor men många bäckar små som det heter. Förslaget skall presenteras inom kort och man är optimistiska, trots att det kommer att innebära något lägre intäkter i ett första skede.

Morgonvagnen till jobbet är sällan välfylld. Det är lugnt och skönt, inga bubbelgumstuggande tonårsbrudar, inga högljudda målbrottsgäng. Än mer positivt är att det kanske inom en snar framtid kommer att vara den låga taxan även på Blå Express vid färd till och från Skatteparadiset. Göteborg, Frihamnen, 2009.

First tram

Nu har jag sett både GSI – Gruppen för Särskilda Insatser och Vapenbröder. De senaste filmerna om Johan Falk, superpolisen från Göteborg, alltså. Tillbaka från Europol får han nu istället slåss mot den organiserade brottsligheten på Sveriges framsida. Falk är tvivelsutan en intressant karaktär, såväl en bländande effektiv snut som en hopplös kvinnokarl. Men vad kvinnsen ser hos honom är ganska oklart – mannen saknar ju totalt förmågan att tala med dem. Frank Wagner är den andra bärande karaktären i filmerna. Till ytan en grovt kriminell före detta legionär, men egentligen en man som mot sin vilja lyckats ta sig till toppen i ett kriminellt sällskap, samtidigt som han är informatör åt polisen och bara vill ägna sig åt sin fru och son. Bitvis riktigt spännande och Jakob Eklund gör Falk till något riktigt intressant. Men trots detta och härliga Göteborgsscener blir betyget för de båda 7/10. Och de sjuorna är mycket svaga. Bättre upp nästa gång kanske.

Filmerna om Johan Falk utspelar sig i Göteborg. Mycket förnöjsamt, men heta tips till producenterna är att bildäck på en bromsande polisbil inte skriker när det är våt vägbana, ej heller låter en Toyota Hilux som en Nascar-bil. Små detaljer som gör skillnaden mellan bra och väldigt bra. Göteborg, Östra Hamngatan, 2009.

Göteborg by Night

+ Enligt PT så har Skatteparadiset klarat finanskrisen förhållandevis väl. Resultatet skvallrar om att det faktiskt blivit pengar över, pengar som nu läggs på hög tills nästa år. GSI – Gruppen för Särskilda Insatser och Vapenbröder imponerar med spänning, göteborgsprägel och faschinerande karaktärer. Dessvärre smolkas det av taffligt hantverk vad gäller ljudet i vissa scener samt en viss orealism. I alltid vältvättade Lexus GS och RX samt Volvo XC90 V8 åker de runt på span utan att skubben fattar någonting.

– Är så innerligt trött på att Blå Express nästan alltid är vandaliserad. Tags, klotter och losslitna paneler i all ära, favoriten är ändå när ryggstöden är knäckta bakåt så att det endast går att ligga under resan. Grannen tvärsöver har flyttat. Rekorderlig, trevlig och social. Vad som kommer nu kan man bara spekulera i.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 1, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: