Läderhud inget för mig.

Det har nu konstaterats att det är direkt livsfarligt att sola i solarium. I alla fall om man får tro en av de senaste undersökningarna i ämnet. Detta fick hälsokedjan SATS att omgående stänga sina solarier. Forskarna verkar dock vara fjärran från överens, mången hävdar att det är ett väldigt bra sätt att sola under kontrollerade former. Min forna hudläkare brukade faktiskt rekommendera mig att sola en kort stund någon gång varje vecka, detta skulle hålla mina eksem i schack. Jag har dock aldrig ens övervägt tanken att lägga mig i en sådan apparatur. Dels för att jag inte är tillräckligt fåfäng, men främst för att alltför många svenska damer med brun, fårig och läderartad hud vittnar om att det omöjligen kan vara hälsosamt.

Lagom är bäst och det uttrycket går att applicera på det mesta. Denna geting har tveklöst fått på tok för många soltimmar. Dalsland, Bjurdämman, 2009.

Min hemstad, en bilfientlig stad. Göteborg är Sveriges framsida och näst största stad. Ambition och vilja finns att växa, men samtidigt vill man skicka tillbaka tillgängligheten sisådär 100 år. Göteborg gräver sakta men säkert sin egen grav. Vägtullar skall smällas upp vid samtliga infarter, antalet parkeringar i City skall reduceras, Västtrafik höjer priserna trots oförändrad service och nu har man även bestämt sig för att avskaffa de förmånliga parkeringsvillkoren för så kallade miljöfordon. Varken kunder eller affärsidkare kommer i längden att uppskatta politikernas ambition att isolera Götet. Vinnarna kommer att heta Partille, Kungälv och Kungsbacka. Samtliga har bilvänliga inköpsställen, med gott om plats för expansion. Dagligen gnager en frågeställning i mitt huvud:

Varför har Glennborgs styrande fått för sig att en bilfri stad är en bra sak?

Trafikkontoret i Göteborg väljer nu att avskaffa de förmånliga parkeringsreglerna för miljöfordon. Bilar som miljölobbyn verkligen vill ha bort från gatorna, som denna ljuvliga Range Rover Sport, parkerar nu på samma villkor som vilken miljöbil som helst. Göteborg, Kungsportsavenyn, 2009.

+ Mary Kay´s produkter har fått min eksem att helt försvinna. Lite gratisreklam till Kat där, men bra saker skall lyftas fram. Henrik Schyfferts makalöst underhållande föreställning The 90´s – ett försvarstal. Extremt roligt, men också väldigt tänkvärt.

– Göteborg är inom tio år ett museum. Fina byggnader, statyer och idel gågator. Gator som är tomma på folk, ty de jobbar, handlar och bor i förorter och kranskommuner som tillåter fri rörlighet. Tommy Svensson på Mix Megapol fyllde idag på New York-planet med ännu en man. Dock inte undertecknad. Försändelsen får EJ vikas, detta stod klart och tydligt på emballaget till vår nya regplåt. Likt förbannat var den böjd på mitten. Gillar du att ha sönder saker? Sök anställning på en rivningsfirma. Eller kanske ännu hellre på Posten. Frankrike klara för VM i fotboll. Genom att spela handboll mot Irland.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 20, 2009.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: