Kontinental nedkylning.

Global uppvärmning, ett begrepp som under den pågående permafrosten känns väldigt fjärran. Vad fenomenet beror på är det ingen som helt kunnat påvisa, men det är populärt att beskylla bilism och trafikflyg för att vara drivande faktorer till smältande glaciärer, höjda vattenstånd och svår torka. Någon kontinental uppvärmning kan man dock inte alls hävda sedan en tid tillbaka – såväl Europa, Nordamerika och Asien har fått känna på riktigt låga temperaturer. I Florida hotas apelsinskördarna, i Sydkorea har 19 000 soldater satts in för att röja snö, i Kina är det kallare än på 20 år, i Storbritannien är folk insnöade och i Skatteparadiset är det för närvarande -10C° och snön som föll långt innan jul ligger fortfarande kvar. Allt fler blir skeptiker till den påstådda globala uppvärmningen, jag kan verkligen förstå dem.

Inläggsbild från ett stekhett New York City. Detta som kontrast till Kung Bores vita vinter. Uttrycket global uppvärmning börjar kännas väldigt malplacerat och inaktuellt. NYC, 5th Av. 2007.


+ Det är verkligen en vacker vinter vi har. Kat har gjort en väldigt smarrig bärtårta i långpanna.

– Indirekta följder av den kontinentala nedkylningen är höjda priser på olja och apelsinjuice. Global uppvärmning – vilket hopplöst inaktuellt uttryck, särskilt i tider som dessa.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 5, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: