Trångt och kändistätt.

Dagen ägnades åt ett besök på årets upplaga av the Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention. Det stora dragplåstret för året, Temuera Morrison – känd för att ha gestaltat bland andra Jango Fett i Star Wars AOTC (8/10) och Jake Heke i Once Were Warriors (8/10), uteblev dessvärre på grund av förhinder. Michael Ironside – hårdingen från ett stort antal filmer och TV-produktioner såsom V (7/10), Top Gun (8/10) och Total Recall (8/10), var dock på plats och var den i särklass mest fotograferade mannen på mässan. Mike fyller i år 60 men det är inget som förändrat hans viktigaste varumärke – det hårda utseendet. Maud Adams, Bondbrud i två James Bond-rullar; The Man with the Golden Gun (5/10) och Octopussy (8/10), satt granne med Mike Ironside. Övriga stjärnor på plats var Gunnar Hansen (Leatherface i The Texas Chainsaw Massacre), Peter Mayhew (Chewbacca i Star Wars) och Justin Chon (Eric Yorkie i Twilight och New Moon). Mässan kändes tråkigt nog lite magrare än vad jag blivit bortskämd med, de Star Wars-karaktärer från Nordic Garrison som förra året satte guldkant på, och utanför, mässan stod i stort sett bara att beskåda i sin egen lilla fotohörna. Lite tråkigt kan jag tycka. Några roliga timmar ägnades i alla fall åt spektaklet som i mångt och mycket egentligen är en marknadsplats för alla, inklusive undertecknad, som tycker om det där med actionfigurer, film, spel och kändisar.

Kändisar, filmkuriosa, samlar – och leksaker trängdes under årets upplaga av Sci-Fi mässan. Fr.v: Maud Adams, en Boba Fett-wannabe vädrar ansiktet för en stund, Star Wars figurer i överflöd, Gunnar Hansen, Peter Mayhew, Justin Chon, Bobbleheads, lättklädda brudar som actionfigurer, Superman som hyllprydnad, Michael Ironside, en Stormtrooper och en Rebel Pilot-wannabe. Göteborg, Svenska Mässan, 2010.

+ Sci-Fi mässan är ett kul inslag i kalendern. Gårdagens avskedsfest för Firman på SoHo var en riktig höjdare. Sällan har jag ätit så gott. Tre härligt kylda Heineken blev det till maten och kvällen avrundades med en drink helt i James Bonds anda: en Dry Martini med andra ord.

– Sci-Fi mässan skulle vara så mycket bättre om man verkligen ville bjuda in lite fler wannabe´s  som kan gå runt och bidra till en förhöjd stämning. Och utöka mässan till att omfatta även andra våningen så att man kan röra sig.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 6, 2010.

One Response to “Trångt och kändistätt.”

  1. Sorry att jag inte pallade att vara kvar längre än vad jag var igår. Kände ingen glädje att se folk sitta glada framför mig i vetskap att dig kommer jag förmodligen aldrig se igen. När kameran gick runt så blev jag bara förbannad och ledsen. Vill inte vara något minne som fotografi i nån bilderbok. Alfahannar och dylikt kommer att samlas igen i Gamlestan och du är självskriven katten. Cya sucker \o

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: