Bråten flyter.

En träningsepidemi har drabbat Firman, så gott som alla aktiverar sig på något sätt. Var och varannan dag löps det i Skatås, lyfts skrot i gymmet eller så väljer man helt enkelt att bara ta trapporna istället för hissen. Även jag har hängt på trenden och ägnar luncherna åt bänkpressande, löpning på band och allehanda plågsamma rörelsemönster med vikter till – allt för att göra det än mer jobbigt. Jag mår så mycket bättre redan, aktivitet är fantastiskt för hälsan. Dock så hämmas den positiva utvecklingen något av att jag minsann är en gottegris. Min nya partner ser till att det alltid finns högvis med chokladkakor på vårt gemensamma skrivbord och hemma har Kat nästan alltid en liten smågodispåse för att skapa lite trivsam atmosfär framför teven. Men vågen ljuger aldrig, och faktum är att kilona försvinner. Trots mitt nästan dagliga syndande. Gott så.

Så här ser den omtalade skorven ut när hon flyter. Hon ser inte ut att klara mycket mer än en enklare bris. Kanske vore det bäst för alla om hon bara blev kaffeved. Göteborg, Lilla Bommen, 2010.

Sedan i vintras har det legat en sjunken gammal båt i småbåtshamnen invid Göteborgsoperan. Länge såg det ut som om den skulle få sluta sina dagar där, då ingen verkade särskilt villig att avlägsna vraket. Någon ägare verkade det inte finnas och kommunen var väl så där pigg på att lägga en massa skattepengar på att få bort eländet. Häromdagen när jag var ute och promenerade i Sveriges andra stad konstaterades det dock att flytetyget numera faktiskt flyter – om än med konstgjord hjälp såsom flytbälgar och rep. Så mycket vackrare blev hon nu inte när hon åter kom upp till ytan. Detta är en förskräckligt ful farkost som ser ut att brinna riktigt bra. Ett förslag är att dra ut den till öarna, så kan öborna slåss om plankorna till nästa års påskbrasor.

Så här såg det ut tidigare i år, likt en torpedbombad skorv låg hon där bland alla lyxbåtar. Hon stack onekligen ut på mer än ett sätt. Göteborg, Lilla Bommen, 2010.

+ Har införskaffat en applikation till min iPhone 3G som utlovar att man skall kunna utföra 100 armhävningar inom 6 veckor. Om man följer det schema som är inlagt i programmet vill säga. Självklart måste detta testas, start för Projekt Armhävning blir således på söndag. Varför jag inte startar nu är av den enkla anledningen att jag för närvarande har plågsam träningsvärk i flera av de muskler som belastas vid denna typ av övning. Utfallet skall bli intressant. Efter två arbetsdagar så var denna veckan slut. Vad gäller arbetsbiten – kvar på schemat står det såväl tårtkalas för Ms CaCa, Mary Kay-buffé och öldrickande i Alingsås.

– Jag är inte riktigt bekväm med att vi har mer kläder än garderobsyta i residenset. Berget av smutstvätt är rätt rejält, ändå är det fullt i skåpen. Något är galet.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 22, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: