En dag i regnets tecken.

En dag i ösregnets tecken. Mest hela dagen har det varit kallt och blött. Det var från början tänkt att jag skulle följa med Kat till Ulricehamn för att idka lite fotografering, medans hon skulle kränga skönhet. Vädret lockade dock föga, vad skall man i en liten regnig och mörk håla göra i timmarna tre? Förmodligen bara sitta i bilen och längta hem, således blev det pyssel- och filmafton istället. Min Dodge Charger har nu blivit försedd med saftblandare och antenn. Kvarstår gör nu i stort sett bara den “Pushbar” som skall sitta framtill. Måste dock lackas först, och någon vit hobbylack fanns det ej i förrådet.

Min vän Mr J Walker fyller idag år, det får helt enkelt bli några av Green Cargos många läckra T44 och Rc4 för att hedra honom. Han är nämligen galet förtjust i tåg. Grattis på din dag! Göteborg, Nordatlanten, 2010.

Taken, en thriller rekommenderad av mången vän, synade jag denna afton. Liam Neeson, mannen som gestaltat allt från Jediriddare till stenrika tyska affärsmän under andra världskriget, verkade först vara något av en föredetting. Men när hans 17 år gamla dotter blir brutalt kidnappad av albanska gangsters i Paris visar han sin rätta sida – en blandning av Jack Ryan, Jack Bauer och James Bond. Med hjälp av gamla kontakter från sin tid som hemlig agent gör han rent hus i den franska huvudstadens undre värld. Audi produktplaceras fint i filmen och likt i filmen Ronin så körs en Audi S8 mycket fort på Frankrikes vägnät – vackert. Slutet känns lite rumphugget, hur han återigen lyckades ta sig hem till Los Angeles framgick inte alls. Hur som: Mycket sevärd film. 8/10.

Även Ms S DÄ fyller idag år. Inte mindre än tolv faktiskt. En glad och sprallig tjej som då och då ställer tillvaron upp och ned. Konstnärlig som få, har sällan sett en sådan talang inom teckning, bild och rörlig media. En blivande reklammakare – minst. Grattis till dig med! Göteborg, Slottsskogen, 2009.

+ Taken – riktigt bra rulle. Men kanske inte vad en far till en 17-årig dotter, som skall till Paris i sommar, borde se. IMCDb en sida för alla som har minsta lilla intresse av att veta vilka fordon som är med i de stora filmerna. Kolla in och lägg till som favorit/bokmärke. Ms S DÄ fyller år idag. Mr J Walker fyller år idag. Kat har utlovat pannkakor när hon kommer hem (jag kan nämligen inte laga dem själv, det blir bara slamsor i pannan).

– Konstnären Lars Vilks blev, trots polisbevakning, överfallen under ett föredrag. I yttrandefrihetens Sverige är det inte på något sätt fritt fram att framföra sin, eller andras, åsikter. I alla fall inte när det gäller en viss profet, med tillhörande religion. Men nog undrar jag om Vilks är galen, eller om han bara är väldigt modig. För inte länge sedan greps ett antal människor för att ha planerat ett mord på honom, bland annat den omtalade “Jihad Jane”. Jag tycker att det på något sätt hade varit nog för att lägga ner den provokativa stilen mot den aktuella religionen. Vidare så tycker jag att en av de manliga poliserna som hamnade i handgemäng med de våldsamma åhörarna, borde gå till frisören, en sådan kalufs – nästan i klass med Lejonkungens, är inte vad man brukar kalla fältmässig.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 12, 2010.

2 Responses to “En dag i regnets tecken.”

  1. Tack Chris! Ett mäktigt foto i världklass. 273:an gav mig för övrigt ett monstertut härom dagen. Kom dundrandes från vänster vid Arendals allé och där stod J Walker i en Caddy å väntade på fri väg. När det gäller Dina pannkakor så har Du garanterat för lite mjöl i smeten! 🙂

  2. Först ett STORT grattis till Dig J Walker på din bemärkelsedag. Eftersom man inte pratar om en mans ålder nöjer vi väl oss med att kort konstatera att så nära hundra (100) som du är nu har du aldrig varit innan!
    Har för tio minuter sedan precis avverkat filmen 2012. Den kändes som en enda lång reklamfilm för diverse ätliga och icke ätliga varor och produkter. Parallellt med all reklam framställdes återigen storebror från “over there” som världens hjältar som räddar mänskligheten från undergång …Nu tillsammans med ryssar och kineser!!! -förbrödringen är total.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: