Det jobbas övertid.

Enligt NYTimes ökar nu New York-polisen kraftigt sin närvaro på stadens gator, åtminstone nattetid mellan 22-06. Anledningen är att man, främst i stadsdelarna Brooklyn och Queens, sett en markant ökning i användandet av skjutvapen (+7 %) vid olika typer av brott. Enligt generell statistik är det annars så att ca 65 % av stadens skottlossningar sker under bar himmel, något som under den senaste månaden har ändrats till hela 90. Man satsar nu alltså på en ökad uniformerad närvaro, styrkorna dubblas – i vissa områden tredubblas de, till en bit in på juli månad. Då kommer man att kolla över statistiken för att se om man lyckats få ner våldsbrottsligheten till mer normala nivåer. På tal om statistik så har den generella brottsligheten faktiskt sjunkit med 1,3 %, något som dock solkas ned av det faktum att våldtäkter ökat med hela 13 %. Hur de blå kommer att lyckas med sitt mål kan bara tiden svara på, men att på amerikanskt vis sätta hårt mot hårt känns ju som en bra början.

Även i New York City har man sett en ökning av vissa brott. Brottsligheten i sin helhet har gått ner, men en uppgång inom vissa typer av våldsbrott, gör att NYPD  nu har valt att kraftigt öka sina redan massiva styrkor (med svenska mått mätt) nattetid. NYC, Amsterdam Av. 2007.

+ Många förfasades över att finanskrisen skulle höja NYCs mordfrekvens till gamla tider. Så har dock inte skett, 1990 mördades hela 2 245 personer i the Big Apple. Hittills i år är det “bara” 221 människor som mött sin baneman i städernas stad. Imorgon skickas förväntansfulla Ms S DY & S DÄ till mormor i Lappland. De är förväntansfulla och vi här hemma, ja vi ser fram mot lite barnfritt.

– Skottlossningar runt om i Svedala. Även om det i mångt och mycket rör sig om uppgörelser kriminella emellan, så är det bara en tidsfråga innan någon oskyldig blir offer för en kula.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 2, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: