Skottorps slott.

Som bekant var vi i Skåne för dryga vecka sedan och på hemvägen passade vi på att kolla in sevärdheten Skottorps slott, beläget i Skottorp en bit utanför Laholm. Mest känt är kanske slottet för att det var platsen där Karl XI´s och Ulrika Eleonoras bröllop firades år 1680. Hur som, det låg mycket vackert beläget, en lång allé och stora sädesfält kantade vägen fram mot slottet där det första som mötte oss var en stor och praktfull påfågel som satt på, vad som förmodades vara, vaktstugan. Det mesta var som man tänker sig ett stort residens, enorma parker, välklippta häckar och buskar, dammar med näckrosor och stora stallbyggnader. Ett läckert boende kort sagt, för den som har råd och ork vill säga. Kanske tittar vi in vid något annat tillfälle, stället gav mersmak.

Skottorps slott har det mesta man kan begära av ett riktigt slott. Att stället är så välhållet och att ett flertal påfåglar både syns och hörs ger stället klass. Skottorp, 2010.

+ Skottorps slott imponerade med storslagna omgivningar och ett antal påfåglar som befann sig runt omkring slottet gav stället extra mycket klass. VM-guld till Spanien, kändes väldigt rättvist, mest för att de faktiskt ägnade stor del av matchen till att spela just fotboll – även om Holland hade minst lika många solklara chanser. Viva España!!! Solvädret är egentligen på tok för varmt för mig, men visst har jag haft en trevlig dag i Delsjöns svala vatten. För första gången har jag nu sett nya Volvo S60 live, en av VCCs testbilar stod parkerad vid Delsjön. En fin pjäs, men i ärlighetens namn har jag lite svårt för formgivningen av frontpartiet. Lite som en tapir som sprungit in i en vägg. Annars ytterst läcker.

– Vi missade öppettiderna för visning av slottet så klart. Holland känner jag som ett lag som historiskt spelat glad fotboll. I finalen var det dock ruff av värsta klass som gällde. Kapningar högt och lågt, ja till och med en dobbförsedd karatespark i bröstkorgen på en spanjor. Bedrövligt tråkigt att se, det mindre ärofulla rekordet i antal utdelade gula kort i en VM-final slogs i alla fall – mest tack vare herrarna klädda i orange kulör. Ernst – jag behöver din inspiration. Håller på att slipa köksbordet som verkar ha lackats i minst 68 lager. Det har tagit tre timmar att få ca 30 % av bordsytan fri från lack. Svordomar tyder på ett begränsat ordförråd, men kan också betyda att något känns hopplöst. Fy f-n vad jag är trött på att slipa det där j-v-a bordet. Men det blir välan färdigt någon dag. Och när det målats vitt blir det fint som bara den.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 12, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: