Fräck och fräckare.

Nu görs det reklam överallt för nya Volvo S60, som av allt att döma kommer att bli en storsäljare. Bilen har fått en extremt fräsig design, även om den ser tamare ut än fantastiskt snygga konceptversionen av samma bil. Hade den fått behålla alla sina linjer så hade det förmodligen blivit en av världens snyggaste bilar. Men den S60 som snart kommer att kunna köpas av gemene man har för all del även den ett attraktivt yttre. Bortsett fronten, som jag inte gillar något vidare. Den påminner inte så lite om en tapir. Nåväl, man lär säkert trivas med looken så småningom. En sak är tämligen säker – den kommer att finnas till beskådan lite överallt. Den riktiga braksuccén lurar dock runt hörnet. I kombibilarnas Mecka, läs Sverige, så lär kommande V60 slå alla tänkbara försäljningsrekord. Det blir något det.

Vid mitt senaste besök nere i Arendal passade jag på att avnjuta samlingarna på Volvos museum tillsammans med M. En del nyheter hade tillkommit sedan förra gången. Inte minst nya S60, och kanske ännu roligare – den högt lovordade konceptbilen fanns till beskådan. Produktionsbilen till vänster, jämför gärna med det tuffare konceptet till höger. Göteborg, Volvomuseet, 2010.

+ Nya Volvo S60 är verkligen en attraktiv pjäs. Synd att de inte gick hela vägen och gjorde den ännu lite tuffare – likt konceptbilen.

– Den påstådda gruppvåldtäkten av en 15-åring verkar inte ha ägt rum. Egentligen positivt, men blotta tanken på att den unga damen valt att peka ut tre, vad det förefaller, oskyldiga killar är minst lika svinaktigt som en fullbordad våldtäkt. Men även här är ju DNA-tekniken användbar – den friar lika effektivt som den fäller. Det var kul så länge det varade. Jag avser då de nya fina bussarna som trafikerar Skatteparadiset. Längst bak på 510, i en knappt två månader gammal buss hade det eldats på sätesryggarna och kletats tuggummi högt och lågt. Får ärligt erkänna att jag blev lite medeltid i sinnet för en stund.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 26, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: