Helskön nostalgitripp.

GP har för närvarande en riktigt läsvärd nostalgitripp i modern historia. Först behandlade man fenomenet Aqua Limone, tröjorna som förvandlade det svenska folket till en uniformerad massa. I stort sett alla unga människor hade åtminstone en sådan i sin ägo (dock inte jag, ansåg att de var för dyra och skall man ha uniform bör den vara förknippad med en yrkesroll) och det går inte att säga annat än att det var en färggrann tid. Jag har nu, tack vare GP, fått lära mig att det var en svensk produkt, inspirerad av det sydeuropeiska sättet att dricka vatten på – nämligen med en citronskiva i glaset. Man bestämde sig dock för att lägga ner verksamheten på grund av stora problem med stölder och piratkopiering. Skaparen Ilse Stålblad öppnar dock för en småskalig comeback redan i höst. [GP Vad hände med…]

Lite modernare nostalgi får man ändå påstå att denna Volvo S80 bidrar med. Bilen var en av många speciellt framtagna bilar till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop. Utöver de emblem som syns på bilden så hade de läckert formgivna mönster på trösklarna och brodering på nackstöden. Göteborg, Volvomuseet, 2010.

Guntrum Riesling, vinet med den blå flaskan, har även den granskats i samma artikelserie. På 90-talet hade den blå flaskan en magisk dragningskraft, jag minns det själv – bara att få hålla flaskan var snudd på berusande. Vacker var, och är flaskan, som i många hem fick tjänstgöra som färgstark blomstervas när det söta vinet druckits upp. Guntrum Riesling, som av en del säkert förmodats vara historia, lever dock i allra högsta grad. Det är något jag är väldigt medveten om då det är Kat´s absoluta favorit, skall det köpas vin så är det blå flaska eller box som gäller. Punkt och slut. Men visst har den dalat i popularitet. Från de fornstora dagarna, 1994-96, då den stoltserade som nummer 2 över mest sålda vita viner på Systembolaget, får man idag nöja sig med plats 23. [GP Vad hände med…]

Blått, ja nästan Guntrum Riesling-blått. Vid en närmare titt på denna fjäril kunde jag snabbt konstatera att den var väldigt lik skurken Scarecrow i filmen Batman Begins. Vissa insekter gör sig bättre utan förstoring… Partille, Kvastekulla, 2010.

+ GPs roliga återblick i modern historia. Ser med spänning fram mot nästa artikel. Scarecrow – väldigt otäck skurk i riktigt sevärda Batman Begins 9/10.

– Sedan jag uppgraderade min förtjusande iPhone till iOS4.0 så går den bitvis vansinnigt trögt. Flera andra upplever samma problematik – världens bästa telefon har bara blivit seg.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 28, 2010.

2 Responses to “Helskön nostalgitripp.”

  1. Både du jag och Annika vet vart aqua-limone tröjorna och jackorna tagit vägen.

    Hälsa henne det!

    /Daniel

    • Hälsningen torde i och med din kommentar vara framförd… Men jag skall ge henne en hint imorgon.

      Ha´re gott

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: