Augustiregn.

Regnet slår mot rutorna och det är måttligt varmt ute. Den tredje semesterdagen skulle kunna ha en bättre inramning. Men jag gnäller inte, regn är friskt och mysigt – inte minst när man sitter på residensets balkong med en kopp nybryggt kaffe, avnjutandes de tunga dropparna som blötlägger omgivningen. Innan vi skall på födelsedagskalas så hinner jag nog även klämma in ett avsnitt av The Wire – äntligen börjar Baltimore-polisen komma igång med sina tidigare ostrukturerade arbetsmetoder, i jakten på Avon Barksdale – den såphala knarkkungen. Serien är så sjukt bra, samtliga karaktärer – onda, goda och korkade, är intressanta och växer hela tiden. Frågan dyker upp lite då och då; Hur i hela fridens namn har jag kunnat missa denna genialiska TV-serie, född 2002, och upptäcka den först nu?

Residensets pilfinkar, som har sitt hem snett utanför sovrummet, trotsar regnet i sin jakt på föda. Här en av distriktets höjdare – ju fler mörka partier de har i ansikte och på bröst, desto mer att säga till om. Partille, Residenset, 2010.


+ Idag blir det kalas i Timberslope då Kat´s kusin fyller år, grattis till dig Mrs Truth. Ordentligt sugen på fika med något sött till – i trevligt sällskap. The Wire – Bättre blir det knappast. Det här är ett skolexempel på varför en TV-serie, i DVD-format, är överlägsen såväl långfilm, TV-serier på TV och serier där varje avsnitt är en fristående historia. Man får ett helt annat djup, man lär känna karaktärerna och storyn får ett härligt flyt. Utan att man behöver vänta en vecka på fortsättningen, bli avbruten av reklam eller nyhetssändningar och kanske framförallt – slippa se en komprimerad historia.

– Äger ingen PS3 – en sådan här dag hade lite GTA IV gjort dagen än bättre.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 11, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: