En av årets höjdpunkter.

Så var då årets Mary Kay-seminarium över, efter drygt två dagar av utbildningar och nöjen så är vardagen åter verklighet. Torsdagskvällen började med uppvärmning på Rondo, där den area Kat räknas in i, hade en egen liten (nåja, flera hundra personer var närvarande) tillställning. En himmelsk trerätters middag, den underbara hälleflundran – med pepparrot i paneringen och den efterföljande jordgubbskakan glömmer jag inte, avnjöts i gott sällskap. Dödströtta for vi sent på kvällen hem till Skatteparadiset – redan tidigt på lördagsmorgonen anordnades nämligen utbildningar till alla aktiva, medans vi gubbar roade oss på eget håll. Själv har jag, genom Kat´s val av verksamhet, hittat två riktigt trevliga grabbar att umgås med. Efter en långpromenad i centrala Glennborg, och en långfika på Eva´s Paley, så var det dags att hämta Kat och ta sig hem för ombyte. Mary Kay´s motsvarighet till Oscarsgalan, Awards Night, låg bara två timmar fram.

Kat levererade i vanlig ordning och fick även i år mottaga en diamantring på scen. Den rosa hatten, en informell symbol för att man kvalat in till den årliga resan till Dallas, var dock bara ett lån för denna bild. Men nästa år – ja, då skall även Kat, min skatt, bära den på riktigt. She can do it. Göteborg, Svenska Mässan, 2010.

De knappt tre dagarnas, ja för alla som har något med Mary Kay att göra, absoluta höjdpunkt är den magiska fredagskvällen – Awards Night. Scandinavium, Frölunda Indians hemmaarena, får rosa fasadbelysning och dess inre fylls av balklädda män och kvinnor. Innan eventets egentliga sprakande start bjöds det på mingelmiddag i VIP-loungen – med utsikt över arenan. Behöver jag utveckla att jag mådde som en prins? Diamantringar delades ut till de många hundra kvinnor som under året lyckats med diverse bedrifter. Kat fick en härligt lila ring, ja kanske den vackraste mina ögon skådat. För bilder på den, och annat, gå till hennes blogg. Då hon numera är Sales Director så innebar det även för mig att det var parkettplats som gällde, en väsentlig komfortförhöjning från förra året då vi satt trångt och långt upp på läktarna – på träsmaksframkallande fällstolar i plast. Underhållningen höll, som vanligt, ypperlig klass. Temat för årets musikaliska äventyr var Disco och oj vad det blev fart i arenan. Riktigt häftigt – något som får summera hela äventyret. Om ett år är det dags igen, kan knappt vänta tills dess.

Vid förra årets Mary Kay-final var det Schlager för hela slanten. I år var Disco temat för årets musikaliska framträdanden. Mängder av duktiga dansare och artister, likt Patrik Rasmussen från Fame Factory nedan, såg till att göra Awards Night till något alldeles extra. Göteborg, Scandinavium, 2010.

+ Ett av seminariets många mål är att inspirera. Och det är vi. Inspirerade alltså. Awards Night – en magisk kväll fylld av professionella uppträdanden, prisutdelningar, lyx och flärd. En tillställning som inte lämnar någon oberörd. Vardagens återkomst är inte bara av ondo – det innebär att jag återigen kan avnjuta The Wire. Senaste cliffhangern var inte att leka med; en från många håll pressad Stringer Bell avslöjade för Avon Barksdale att det var han som beordrat mordet på hans systerson – D´Angelo Barksdale, i andra säsongen. Ett rejält handgemäng – följt av kompakt tystnad och eftertexter. Spänningen är påtaglig, ja snudd på olidlig.

– 9-11. Nio år, och en dag, har gått sedan några galningar flög flygplan in i WTC på Manhattan. Såren läker, men för min del kommer det alltid att vara en dag för eftertanke. Muslimer har kommit med det smaklösa förslaget att bygga en moské i omedelbar närhet till Ground Zero, något som vållat stora rubriker världen över. Om man bortser från det respektlösa i denna tankegång, så tycker säkerhetskonsulten i mig att det är en utmärkt idé. Blotta risken att skada en moské torde få potentiella, muslimska, terrorister att välja ett annat mål än kommande 1 World Trade Center. Å andra sidan kommer hotet från inhemska extremister, företrädande någon av de många extrema grupperna på den absoluta högerkanten, att bli avsevärt större.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 12, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: