The American.

George Clooney som yrkesmördare och vapensmed. I vackra miljöer – skogarna utanför Östersund (även om det i filmen skall vara Dalarna) och några italienska, pittoreska, byar. Förföljd av diverse svenska mördare – som alla avverkas hårt och effektivt. En stundom mycket vackert filmad historia – där mycket krut har lagts på skärpedjupet; Jack (Clooney) hamnar i skärpa medans bakgrunden blir härligt oskarp. Efter att ha etablerat sig i Italien blir han kär i den vackra, prostituerade,  Clara – allt medans han kraftigt modifierar en Ruger Mini-14 till en mystisk kvinnlig klient. Tyvärr var filmen extremt långsam och historien tunn som vatten. Inget jag rekommenderar. Om man inte älskar George Clooney över allt annat. För det var mycket närbilder på den stilige mannen från andra sidan pölen. Med skägg och utan, med kläder och utan. 4/10.

Stor uppståndelse var det tidigare i år när George Clooney spelade in vinterscenerna till filmen The American i skogarna utanför Östersund. Tyvärr höll inte filmen måttet, även om det alltid är kul när Sverige är ett tema i en internationell film. Frösön, Stockevägen, 2004.

+ Björn Granath spelade svensk hitman, beväpnad med ljuddämpadförsedd pickadoll i de jämtländska skogarna, Clooney körde en Volvo V70 (P26) i den svenska vintern, en sockersöt glädjeflicka förförde huvudrollsinnehavaren och en frågvis pastor, som bombarderade honom med frågor – orsakade några spontana skratt hos publiken. Ljuspunkter fanns alltså, men uppenbart inget man kan bygga en film på.

– Sammantaget en av de sämsta filmerna jag sett på länge. Tyvärr. Ingen skugga över den gode Clooney dock, det stora felet är filmens brist på fart och story. Undvik.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 16, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: