6-procents pöbeln.

Jag somnade in gott efter att valrapporteringen avslutats vid 01-tiden på natten. Nöjd med hur mitt parti presterat, oförstående till hus sossarna kunde tro att de skulle kunna få fler röster med en sådan frontperson och illa valda sängkamrater. Morgonen är dock som den värsta av baksmällor. Jag tvingas inse att 6 % av Svedalas röstberättigade består av en pöbel – med fäbless för bruna skjortor. Ett parti med rötter i rasistiska organisationer, som profilerat sig på att kasta ut invandrare, lyckas få mandat i ett av de länder som klarat den ekonomiska krisen bäst. Invandringsfrågan har inte hanterats optimalt, det är nog de flesta överens om, men att bara kasta ut och stänga ute löser knappast problematiken. Däremot kan högre krav gott ställas – på alla parter. Samhället måste stoppa segregationen, nya svenskar måste integreras snarast möjligt genom utbildning i svenska språket och aktiv jobbsökande. Denna syn på integrationen har Folkpartiet presenterat, men pöbeln väljer alltså att gå den enkla vägen. En sådan här dag skäms jag för att vara svensk, mitt vackra land består av flera hundra tusen smygnassar – helt oförmögna att se till helhetsfrågan. Fy fan vad pinsamt.

Folkpartiet, med Jan Björklund i spetsen, har flera gånger fört på tal att det måste ställas högre krav på nya svenskar – bl.a. att kunskaper i svenska är en nödvändighet för att komma in i samhället. Se dig om en dag, samhället är sprängfyllt av invandrare som fattat precis vad detta handlar om. För dessa utspel har de förstås beskyllts för att vara rasistiska – något som vittnar om frågans komplexitet. Som direkt gynnat SD. Göteborg, Eriksberg, 2010.

+ Mmm. 30 % – det är stort. Det nya arbetarpartiet är nu lika stora som det klassiska dito – numera bidragspartiet Socialdemokraterna. Vägvalet har nu visat att de är en röst att räkna med – även om biltullarna inte stoppas så ser jag fram mot en folkomröstning i frågan – där även kranskommunerna måste få säga sitt. Alliansen, med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg som starkaste dragplåster (åtminstone för min del), får ett solklart toppbetyg av väljarkåren och får fortsatt förtroende i fyra nya år.

– Det blir nu troligtvis aktuellt att samarbeta med Miljöpartiet, som står för obehagligheter som nej till kärnkraft och ett utbrett bilhat. Men det får man väl stå ut med när det gäller att stoppa 6-procentarpöbelns 30-tals syn på människor. Att SD kom in var ingen chock, men att de kom in med så stor marginal var desto mer chockerande. Att ingen, förutom FP, valt att ta i den heta integrationspotatisen har helt klart spelat dem i händerna.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 20, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: