Scandinavica.

På ren chansning dundrade jag på måndagen ner till Älvsborgsbron efter att ha lämnat Ms S DY i skolan. Vädret var svinkallt – men den skinande morgonsolen gjorde att jag tänkte ta tillfället i akt att plåta Stena Lines Germanica III från ovan. Chansen att det är just det fartyget som anländer är 50 % – detta då rutten delas lika med halvsystern Scandinavica. En numera tämligen gammal aktör i Sten A Olssons flotta – och som kommer att bli ersatt av en färja i stort sett identisk med senaste Germanica. Den aktuella morgonen var det dock den gamlas tur att anlöpa Glennborg, men det dög fint det med. Känslan av att färjan skall skrapa i under fötterna är påtaglig, hur mycket som skiljer bro från fartyg vet jag inte – men det kan inte vara många meter. Nåväl, om några månader – när ersättaren har anlänt, skall hon in på varv för ombyggnation. När denna är klar kommer hon att få namnet Stena Spirit och istället börja trafikera rutten mellan Karlskrona och Gdynia.

Stena Scandinavica har tappert skeppat folk och fordon till och från Kiel under många år. I början av 2011 kommer hon dock att ersättas av en färja tämligen identisk med mycket långa Germanica III. Göteborg, Älvsborgsbron, 2010.

Fyra läckra, lyxkonsumerande, tjejer från NYC har nu fått läsglasögon och delvis tappat stinget. Något som kan konstateras nu när jag tillsammans med Kat sett uppföljaren till Sex and the City – The Movie – och nja, detta var som sagt inte alls i samma klass. Medans föregångaren imponerade stort på mig, var denna en tämligen svag historia. För lång, för osannolik och alldeles för fånig. Mr Big är dock alltid en behållning och självfallet så levererar även huvudrollsinnehavaren Sarah Jessica Parker stort i vanlig ordning. Hennes karaktär Carrie är svår, om inte omöjlig, att inte tycka om. TV-serien är helt fantastisk – snudd på optimal underhållning. Den första långfilmen fortsatte i samma anda och satte punkt för en mängd frågor och skeenden. Sex and the City 2 känns dock inte alls lika fräsch, rolig eller ens nödvändig. Några roande ögonblick fanns det allt, inte minst när tämligen udda fåglar som Liza Minelli och Tim Gunn medverkade i några biroller som sig själva, men sett till helheten fjärran vad jag blivit bortskämd med. 5/10.

Det är inte mycket luft som skiljer vägbanan från Scandinavicas varma skorsten, helt klart en mäktig och nära upplevelse. Göteborg, Älvsborgsbron, 2010.

+ Veckan har inletts i utbildningens tecken. Allt gick bra vid slutexaminationen – nöjd. Sex and the City 2. Fjärran från den standard man vant sig vid. Dessutom alldeles för mycket Abu Dhabi, på bekostnad av New York City. Knappt godkänd. Imorgon är det dags att ta sig ut i löparspåret igen – om snön har försvunnit från skogen vill säga.

– Träningsvärk, tämligen distinkt sådan, efter att ha sprungit Partilles femma för första gången på månader. Gick ändå hyfsat, men att min lekamen inte är van; ja det skvallrar allehanda muskler om.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 10, 2010.

2 Responses to “Scandinavica.”

  1. Kolla på marinetraffic.com innan nästa gång Chris, om Du söker specifikt fartyg :-). Härliga bilder från ovan.

    • Grymt bra sida! Underlättar ju definitivt livet om man väntar på en specifik båt. Lycka nu till med kollektivresandet! Och tack för bildomdömet.

      /C

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: