Abrakadabra.

Så mycket bättre. Så heter succéprogrammet på TV4 som nu fått ännu en begeistrad tittare – ingen mindre än undertecknad. Kat visade vägen och beskrev ivrigt TV-programmet som jag bara måste se. Ett antal kända svenska artister (Petter, Lasse Berghagen, Christer Sandelin, September, Lill-Babs, Plura och Thomas Di Leva) samlas för att hedra en av de närvarande genom att framföra egna tolkningar av kända låtar. Kat är mycket imponerad av framförallt Petter och hans förmåga att göra andras låtar välljudande i Hiphop-format. Och det skall erkännas, hans tolkning av Lill-Babs En tuff brud i lyxförpackning är inget annat än fenomenal. Min favorit har dock kommit att bli September och hennes version av Petters låt Mikrofonkåt. En sann premiumlåt – Utöver att tjejen är söt som socker, har hon också en säregen, härligt krispig, röst som sticker ut. Tyvärr har jag missat de första avsnitten i serien, och kommer av skäl jag inte kan gå in på här, även att missa de resterande. Av förmodat upphovsrättsliga skäl kan man inte heller se annat än det senaste avsnittet på TV4 Play. Hur som, programmet rekommenderas starkt.

Denna mäktiga örn vid krigsmonumenten på södra Manhattan får symbolisera att Angry Birds and the Mighty Eagle snart blir verklighet i min iPhone. NYC, Battery Park, 2007.

Det är mörka tider för Harry Potter och hans närmaste vänner Ron och Hermione i senaste filmen Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I. Lord Voldemort har tagit kontroll över Hogwarts, Dumbledore är död och runt varje hörn lurar dödsätare med främsta ambition att avliva Potter och hans krympande grupp som kämpar mot ondskans makter. Filmen förmedlade på ett ypperligt sätt en känsla av otrygghet och att ständigt vara jagad. Medans förra filmen kändes rumphuggen, slutade denna med riktigt häftig cliffhanger då Voldemort lyckas lokalisera Dumbledores grav och tar hans trollstav – den mäktigaste av dem alla. Himlen lyser upp då han håller den i sin hand – mycket mäktigt. Ingen gjorde bort sig men bäst och roligast att följa var elakingarna Bellatrix Lestrange och Dolores Umbridge. Två riktigt sadistiska damer – varav den senare otäckt mycket påminner om en person som funnits i min och Kats verklighet för bara något år sedan. Nåväl, den avslutande delen – och även den sista filmen, kommer i juni 2011. Lär bli något alldeles extra. 8/10.

För lågt ISO-värde gav denna ganska blurriga bild. Som ändå får duga för ändamålet – att illustrera det faktum att jag varit och sett senaste Harry Potter-rullen, som till stora delar utspelade sig i såväl mugglares som magikers Big Smoke. London, 2008.

+ Harry Potter med vänner och fiender levererar stort i den senaste rullen. Petra Marklund, mer känd som September. I åratal har hon varit något av Svedalas popdrottning med gigantiska försäljningsframgångar runt om på vår jord. I hård konkurrens från 6 andra är hon bäst i riktigt bra TV-programmet Så mycket bättre. Angry Birds, världens enligt uppgift mest nedladdade spel till iPhone, Android och Nokia kommer nu med en utökning. För att kunna slå hål på de elaka grisarnas tyngsta befästningar kan man snart, med hjälp av en sardinburk, locka fram The Mighty Eagle. Blir med största säkerhet ännu en succé.

– Trots halt väglag och minimalt med sikt finns det personer som har ett frimärkes marginal till framförvarande fordon. Inte ens i torrt väglag är ett sådant säkerhetsavstånd godtagbart.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on November 28, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: