En strandad val.

Vid Amsterdams stora internationella flygplats Schiphol fann jag något så ovanligt som en strandad val. Eller ett upp och nedvänt badkar om du hellre vill. Båda är frekvent använda smeknamn som Chevrolet Caprice 1991-96 fått av det amerikanska folket. Försäljningsframgångarna vad gäller den civila versionen uteblev då designen skrämde många, även om jag själv alltid gillat den. Sedankarossen alltså – kombin kvalar lätt in bland de fulaste bilar som någonsin lämnat en bilfabrik. Som polis- och taxibil blev dock bilen en stor framgång för GM, hyllad för sina prestanda och sin slitstyrka av mången konstapel och droskägare. Men ´96 lades den alltså ner, till glädje för Ford – som med sin Crown Vic helt plötsligt fick nära nog monopolställning vad gällde polisbilar till de amerikanska myndigheterna.

En riktig taxi skall vara gul. Döm om min förvåning när jag fick se detta fantastiska åk, en Chevy Caprice – dessutom med den gamla hjulhusskärningen bak (alltså en 1991-93) i komplett New York City-kostym. Amsterdam, Schiphol, 2010.

+ Chevrolet Caprice – sin tvålkoppsliknanden design till trots, eller kanske just på grund av den, är sann bilhistoria.

– Julstädning inför den stundande helgen, det blir fint men det är ett riktigt slitgöra. Imorgon blir en dag i stressens tecken. Knappt några julklappar fixade, svärmor skall hämtas vid tåget och den sista putsningen av residenset måste utföras.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 22, 2010.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: