Det rullar på.

Förlust med 100 000 kronor och 20 000 färre besökare än beräknat. Det är sanningen nu när Göteborgshjulets första säsong läggs till handlingarna. GP har skrivit om spektaklet och bett läsarna tycka till i frågan – och åsikterna var inte alls så sågande som jag gissat på. Hjulet lär rulla på ett bra tag till, det kan man nog kallt räkna med. Namnet är dock en monumental besvikelse – I Glennborg har man av tradition försett diverse byggnader med allehanda fyndiga smeknamn. Istället för att exempelvis kalla det för föreslagna Högfärden så valde man det torra och tråkiga. Helt i klass med det nybyggda Ullevi – som rätt och slätt blev Gamla Ullevi. Inget annat än ett tjänstefel av professor Sture Allén som konsulterades för att ge arenan ett passande namn.

Så här i vintertid så har man valt att ge hjulet en härlig färg. Mycket lyckat måste jag säga. Att Göteborgshjulet inte gick med vinst vid första bokslutet var kanske inte helt oväntat. Men liktväl är det ett kul inslag i stadsbilden. Tycker jag. Göteborg, Kanaltorget, 2011.

+ Gräsänkling. Skulle kunna vara nästan hur kul som helst med PS3, öl, chips och de bästa av vänner. Hönökaka med rökt makrill på – till detta en iskall julöl. Så lyder kvällens recept för optimal njutning.

– Kat är i Sundsvall. Vår säng blir så väldigt stor när man sover i den ensammen. Gräsänkling, skulle kunna vara nästan hur kul som helst. Men det är ju dessvärre jobbhelg.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 7, 2011.

5 Responses to “Det rullar på.”

  1. Du kan gott unna dig en Mohlins 🙂

    • Det skulle inte vara detsamma utan ditt goda sällskap. Vissa saker saknar man mer än annat.

  2. Dammsugare, smörbullar, semlor -you name it. Gång efter annan bekräftar Mohlins sin ohotade topp-placering. Apropå caféer, visst har jag ett favvocafé i Borås. På Allégatan. Vi kan väl stämma av nästa gång skönhetens ingredienser för Dig åt mina trakter till. Kan tipsa om deras äppelkaka med vaniljsås, och till det en stor mugg varm choklad med en klick grädde i.

    • Ser fram mot en Boråsfika hörru! Det har inte varit så mycket Boråsande har jag fått intrycket av, men så fort tillfälle ges. Ringer dig för att kolla hur du jobbar osv.

      /Chris

  3. Jag längtar redan. Känns nästan som en förestående tonårsdate, med tillhörande pirr i mage och k**

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: