Nästan i klass med en Aston.

Var, som redan nämnt, hemma hos min bror Mr A under gårdagen – något som traditionsenligt brukar innebära konsumtion av Top Gear. I ett av avsnitten fick de tre herrarna besväret att välja vilken bil de ville för att köra längs amerikanska östkusten – med slutdestination New York City. Jeremy Clarkson valde att ratta en Mercedes-Benz SLS AMG och jag blev fullständigt hänförd av det vackra, välljudande och kraftfulla åket. Den utomordentligt biffiga V8an, under den läckert långa huven, ger hela 571 hårt sparkande hästkrafter, något som räcker till en toppfart på 317 km/h. 0-100 gör den relativt tunga bilen på 3,8 sekunder och snittförbrukningen anges till mycket moderata 1,3 liter/mil. Priset för bilen på bilderna var enligt specifikationen 2,2 miljoner SEK. Denna bil väckte spontant ett mycket starkt begär. Nästan i klass med Aston Martins gudomliga DBS.

Tämligen halvdana bilder (det är inte helt kul att stå på huk bland massa resenärer – men allt för konsten, eller snarare bloggen, som det heter) på en bil med design långt bortom det ordinära. Att få se detta fantastiska fordon på riktigt var en mycket speciell känsla. Vill-ha-faktorn är mycket nära 100 %. Härryda, Göteborg-Landvetter Flygplats, 2011.

+ Tänk om man någon gång skulle bli så där onödigt och snuskigt rik – Ja då skulle jag förmodligen köpa mig en Aston Martin DBS. E l l e r en Mercedes-Benz SLS AMG. Bilar i en alldeles egen klass.

– Ledigheten är slut. Igen. En kul, men krävande, vecka väntar på mig.

Advertisements

~ by onemountainsplace on January 30, 2011.

5 Responses to “Nästan i klass med en Aston.”

  1. Går lika bra med Ford Fiesta:)

    • Vill inte vara högfärdig eller dryg, men här snackar vi olika världar och är i n t e överens. Du som bor granne med en Lamborghinihandlare borde ju veta bättre.

  2. Jag vill inte heller verka högfärdig eller dryg, men när man råkar ha en av sveriges återförsäljare av Lamborghini och Ferrari ända in på husknuten så blir man van -för att inte säga likgiltig inför sådana monstruösa fartvidunder. Vi som bor här i trakten är väl lika vana vid L- och F-bilar som ni göteborgare är vid volvobilar.

    • Ja, du har ju på ett ganska målande vis berättat om när de provkör de italienska åken i dina trakter. Dessvärre har du väl rätt när det gäller mängden F och L. Tata 😉

  3. […] Ytterst få har möjligheten att lägga 2,1 miljoner kronor på en bil. Än färre kan nog tänka sig tanken – men för de som både kan och vill finns det ett antal fordon som sticker ut från mängden. Idag, när jag var på Landvetter flygplats, fann jag ett av de mest extrema – och tilltalande. Mercedes Benz SLS AMG Roadster är inget annat än extra allt. Prislappen har vi redan berört, även om den avbildade extrautrustats för ytterligare knappt 200 000 kronor. Vad som fått prislappen att skena iväg ytterligare är bland annat 20″-fälgar, en ljudanläggning signerad Bang & Olufsen, ett så kallat performancepaket från AMG och eljusterbart förarsäte med minnesfunktion. Hade jag haft förmågan, och viljan att välja just en MB, så skulle valet dock ha fallit på den tidigare omskrivna kupéversionen av SLS. [Onemountainsplace, Nästan i klass med en Aston] […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: