En av de bästa.

Ikväll är det dags för en av de bästa. En av de bästa vad, undrar du säkert. Jo, en av de bästa Bondfilmerna så klart. Live and Let Die, som var Roger Moore´s första tolkning av agent 007 James Bond. Moore är ingen Connery, inte heller någon Dalton och absolut ingen Craig. Men i denna rulle är han faktiskt riktigt bra som den engelska superagenten. En oerhört fartig, rafflande, rolig, spännande, originell och underhållande historia. Fylld av, såväl bokstavligt som bildligt, färgstarka skurkar som hanterar narkotika med hjälp av Voodoo och hårdföra gangsters från Harlem – där favoriterna Whisper och Tee-Hee gör att filmgodiset smakar extra gott. Har man sett den, vill man garanterat se den igen. Om inte, mys till det i soffan och bara njut. Leva och låta dö – 9/10.

Kvällens Bond utspelar sig delvis i New York City där de narkotikahandlare han jagar huserar. Dock inte på denna gata, tidstypiskt håller de mörka gangstrarna till i Harlem. NYC, West 74th St. 2007.

Aston Martin är lika mycket Bond som kvinnor och Dry Martini. Deras senaste bil, Rapide, marknadsförs nu med buller och bång. Bland annat har man gjort en kortfilm där tre män och en kvinna skall utföra ett uppdrag av hemlig karaktär. Att man sneglat lite åt Bond är däremot ingen hemlighet – exklusiva miljöer, vackra men luriga damer och produktplacering av såväl armbandsur som findricka. Filmens story är väl ärligt talat så där, men vackert som tusan är det. Att få se den formfulländade bilen fara fram i spännande och häftiga miljöer är sann njutning. Att Daniel Craig får ratta en Rapide i den kommande filmen torde inte vara någon överraskning – det är faktiskt något jag räknar med. Kolla in Aston Martins film här, håller du ögonen öppna så ser du här och var dolda koder – dessa ger dig möjlighet att ladda ner skrivbordsbilder till din dator: [True Power Should be Shared]

+ Aston Martin Rapide – världens finaste fyradörrars bil. Live and Let Die – riktigt bra Bond från 1973. Ikväll på TV4+ kl. 2100.

– Ledigheten är återigen över.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 3, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: