Så har det hänt igen.

Poliser, väktare, busschaufförer och piloter är särskilt utsatta. För smågrabbar är det förmodligen inget annat än ett busstreck. Ett bus som kan få svåra konsekvenser. Jag avser då problematiken med laserpekare av den typ som avger den gröna varianten av ljus – direkt förödande för det mänskliga ögat vid längre exponering. I natt var det dags igen, en av Västtrafiks busschaufförer träffades av grön laser och fick kraftiga smärtor i sina ögon, och höll dessutom på att köra det tunga fordonet av vägen. Enligt polisen har tre unga killar setts i samband med dådet, som inträffade i Bergsjön. Detta måste få ett stopp snarast, exakt hur har nog polisen och politiker bättre svar på, men att ens inneha en sådan pryl borde jämnställas med olaga vapeninnehav. Idag finns ett förbud mot att bära dem på allmän plats, något som uppenbarligen inte verkar vara särskilt avskräckande. En snabb sökning på Google efter “laserpekare grön” ger ett dystert resultat. Ett stort antal svenska firmor ploppar upp, som alla skryter om räckvidder, effekter och tänkbara användningsområden såsom att lysa upp stjärnor, peka ut föremål från långt avstånd etc. Vapenklassning, tack. Gärna redan i eftermiddag.

Förhoppningsvis blir det en vapenklassning av gröna laserpekare inom kort. Sällan har något känts så nödvändigt – skiten måste bort från gator, torg och lågpannade individers händer och butiker. Då kan tullen få ännu ett varuslag att leta efter med sina mobila röntgenstationer. Göteborg, Elof Lindälvs gata, 2010.

+ Foppa gör comeback i NHL och härligt nog i Colorado Avalanche´s tröja. Jag önskar honom all lycka och även om nog ingen förväntar sig underverk så hoppas jag innerligt att hans kropp skall hålla ihop. Riktigt kul detta, Go for it, 21!

– Gary Moore har lämnat oss. Mannen som kunde smeka en gitarr som ingen annan hittades död på ett hotellrum i Spanien, endast 58 år gammal. För evigt tar jag med mig hans fina låtar – där Wild Frontier, Empty Rooms, Still got the Blues och Over the Hills and Far Away hamnar i särställning. Vila i frid. Gröna laserpekare är ett satans otyg – prylarna måste bort – lämpligen genom stenhård lagstiftning.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 7, 2011.

3 Responses to “Så har det hänt igen.”

  1. R.I.P. Gary Moore

    Chris, du nämnde även mina favvolåtar när det gäller G.M. Hela skivan “Wild Frontier” är något av ett mästerverk.
    Dio förra året, och nu Gary Moore. Ett mycket hårt slag mot hårdrocken…

  2. Helt riktigt, “Wild Frontier” är ett kopiöst mästerverk. Låt mig oxå påminna herrarna om Garys samarbete med Jack Bruce och Ginger Baker, under gruppnamnet BBM. Deras enda produktion “Around the Next Dream” från 1994 rekommenderas varmt. Skottpengar på grönlaserbusar. The A and B car har även de råkat ut för dem.

  3. Tror inte det var några busar som “sköt” grönt på era bilar. Förmodligen var det en blick från T&C. Den kan vara nog så giftig.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: