På spåret och i diket.

Fredagen förlades till potatisens huvudstad, Alingsås. I bästa sällskap blev det en mängd olika ölsorter från när och fjärran samt PS3, och då främst spelet Gran Turismo 5. En härligt detaljerad, naturtrogen och genomarbetad bilsimulator där man får framföra allehanda bilar på olika typer av banor – allt från kurviga och sliriga rallyvägar täckta av snö eller grus, till den berömda Nordschleife på Nürburgring. Fick ratta såväl potenta drömbilar som Mercedes-Benz SLS AMG, BMW M5 och Lamborghini Gallardo som mer ordinära åk som Volvo C30, Toyota Yaris och Mazda MX-5. Roligast var det dock faktiskt att köra VW Lupo GTI, på kurviga banor. Känslan i spelet är som sagt underbar och gav mersmak – inte minst tack vare den ratt som kopplats till spelkonsolen. Att tappa kontrollen över bilarna i hög fart kändes äckligt äkta. Tur att man slipper uppleva totalstoppet som blir när man går ner i diket.

En M32 på spåret. Det verkar som att man nu fått bukt med alla de problem som de nya vagnarna var behäftade med. Det klagades på allt möjligt – såsom högt ljud vid kurvtagning och katastrofal förarergonomi. Nu råder total tystnad. Men kvällen i Glennborg blir idag allt annat än tyst – Schlagerfestivalens andra omgång går av stapeln i Scandinavium om några få timmar. Göteborg, Kungsportsavenyn, 2011.

+ På spåret. Ett program min hustru hatar, därför blir det sällan att jag tittar på det. Men igår avnjöt jag denna härliga kombo av humor, kunskap och tävling. Där Fredrik Lindström äger showen och en översminkad Luuk ställer kluriga frågor. Många ölsorter avnjöts under kvällen – jag vill särskilt lyfta fram San Miguel från Barcelona, härliga Staropramen och faktiskt, Pripps Blå Export. Mycket bättre än vad folk påstår – det är månne svenskt, vanligt och föga spännande – men långt ifrån äckligt. Gran Turismo 5. Fantastisk bilsimulator där skillnaden på olika bilar är enorm – att tabba sig med en Fiat Coupé i höga farter går bra, men att släppa gasen vid fel tillfälle med en Lamborghini Murciélago är katastrof. Det släpper och det gör det utan pardon.

– Ölet Sailor, av bryggeriet Three Towns Ind. Brewers. Kul plastflaska, men det hjälper föga. Ölet är direkt äckligt.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 12, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: