Mycket nytt på gång.

Melodifestivalens andra omgång i självaste Götet var en rolig upplevelse. Brolle och Sanna Nielsen, de förtippade favoriterna, gick direkt vidare. Mitt val blev dock Loreen, en gång idoldeltagare och till vardags numera programledare i TV400, som med sin fantastiska röst tog sig till andra chansen. Peter Stormare, som härligt flummiga Harry Cane, tog sig an svärfarskopian Christer Sjögren med ett basigt och välljudande slutresultat. De båda programledarna Marie och Rickard bjöd på sig själva efter förra veckans miss, men framförallt på ett riktigt roligt intro. Det måste dock sägas att vissa av låtarna har skrämmande låg kvalitet – man kan komma på sig själv med att grina illa av obehag emellanåt. Nåväl, nästa vecka lär det vara dags för Linköping.

Saab har många nyheter runt hörnet, inte minst ersättaren till gamla trotjänaren 9-5 med kombikaross. Den nya bilen kommer av allt att döma att bli gudomligt vacker, om polisen kommer att införskaffa den återstår att se. Dame Edna, som den faceliftade gamlingen i folkmun kallas, gör sig dock väldigt bra i uniform. Göteborg, Tredje Långgatan, 2006.

+ Saab har mängder med nyheter på gång till den kommande bilshowen i Genève – där 9-4X och nya 9-5 Sportcombi gör mig mest nyfiken. Det är nu eller aldrig, Trollhättan! Melodifestivalen blev återigen en stunds nöje, även om jag verkligen hade kunnat klara mig utan vissa av låtarna. Den dyraste brittiska TV-serien någonsin, Downton Abbey, går nu att avnjuta på SVT1. Och som jag njöt – detta var riktigt bra. Fortsättning nästa vecka. Dear Zachary – hyllad, otäck och mycket sorglig dokumentär från 2008. På SVT Play endast några dagar till. Gör dig själv en tjänst – Se den. [Dox SVT Play] [Dear Zachary Homepage]

– Skeendena i Dear Zachary. Hur kan en människa vara så genuint ond? Det är min spontana fråga. 

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 13, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: