Ett el-ände.

Den senaste elräkningen går för många till historien som en av de dyraste. Någonsin. I mitt fall var det inget undantag. Nästan 300 kronor mer än vad den brukar vara. Men jag är ändå lyckligt lottad jämfört med de stackare som till stor del lever med direktverkande el som uppvärmning – och där stora ytor skall värmas upp, typ äldre villor. Nu har man förvisso nyligen dragit igång ännu en reaktor, tack för det regeringen, men då man fortfarande importerar el och den är behäftad med en alltför hög prislapp måste något göras. I ett land med underbara förutsättningar för produktion av elektricitet – många kärnkraftverk, vind, vatten och till viss del även sol, måste elpriset bli mer humant för såväl invånare som samhällsekonomi. El är idag en självklarhet för oss i Sverige, varför hålla tillbaka produktionen? Öka. För mer och billigare el. Kanske kan vi exportera en del rent av.

För att kunna hålla fortsatt lönsamhet har nu SJ på försök valt att konvertera ett par av sina Rc6 till ångdrift. Förstås ett dåligt försök till att vara skämtsam, men ännu tråkigare var det att få den senaste elräkningen. Svettig läsning för månget hushåll i Svedala. Alingsås, Alingsås station, 2011.

+ Idag är det dags, ultraljudsundersökning av Lillen. Och har vi riktig tur så får vi också kvitto på om det verkligen är en han. Men det är klart att det är. Träffade min forna partner, Mr JWalker, för en lång fika häromdagen då jag ändå rörde mig inom hans jurisdiktion.

– Min vardag fylls allt oftare av klass 3-slödder. I sin aldrig sinande jakt på kopparrör, cyklar, tillfälligt tak över huvudet, matrester eller bara snabba cash bryter de sig in i stadens fastigheter och skapar allmän oreda och otrygghet hos boende. Att hålla dem stången känns förstås såväl nödvändigt som meningsfyllt, men likt råttor kommer det hela tiden nya. Elen är allför dyr. På den senaste räkningen erbjöd till och med min leverantör E.ON en avbetalningsplan då de visste att den skulle svida.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 16, 2011.

3 Responses to “Ett el-ände.”

  1. Vad bestod fikat av? …förutom det bästa av sällskap man kan tänka sig!

  2. Får rycka med mig några dammsugare från Mohlins nästa gång. En kan vi ju sms:a över till N! 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: