Dagens heta tips.

Något som oftast inte nämns i de stora resguiderna, vilket är synd, är New Yorkpolisens egna museum – New York City Police Museum (NYCPM). Inklämt mellan finanskvarterens skrytbyggen och färjeläget för gratisfärjorna till och från Staten Island ligger det i en gammal charmig polisstation. Inträdet är frivilligt och här kan man kolla in gamla fordon, uniformer, vapen, brottsutredningar och beslagtagna föremål. Det finns även en skakande utställning om 9-11, där man blir varse vad brinnande flygbränsle och rasande skyskrapor kan göra med poliser och deras materiel. Självklart finns det också en välförsedd souvenirshop. Roligast var dock att få leka med en siren av samma slag som finns i stadens polisbilar. En mängd olika ljud- och ljuskombinationer (jorå, ihopkopplad med knappsatsen så satt det en Vector-saftblandare i taket) skapade några minuters härlig show. Missa inte stället när du ändå gör de “obligatoriska” besöken på Wall Street och Staten Island.

Med sina tre välfyllda våningar är NYPD-muséet väl värt ett besök. Här kan man kolla in gamla arrestceller, göra egna Mug-shots, köpa med sig en NYPD T-shirt och kolla in skrämmande rester från terrordåden 2001. NYC, Old Slip, 2007.

+ Idag kom beskedet att min tjänst inom kort blir mer renodlad. Jag kommer att sakna helgerna på Bästkusten och det rappa tempot mellan rycken. Men för att inte bränna ut mig på den andra delen, kom detta idag som en mycket god nyhet. Saab Automobile har idag firat ettårskalas i Trollhättan. Detta med tårta, pompa och ståt. Grattis till ett år av självständighet!

– SOS Alarm och polisen motarbetar varandra. Något som hamnat på löpsedlarna, då man i samband med en grov misshandel under bar himmel, helt enkelt vägrade att lämna ut vittnesuppgifter till ordningsmakten. Dessutom larmades de först 30 minuter efter ambulansen. Vore ju hyggligt att ge polisen skuggan av en chans åtminstone. Nu tjafsas det fram och åter om sekretess och juridik. Känns ju tryggt. Varannan helg består tillsvidare.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 23, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: