Tic Tac, sir?

Ett av många härliga citat från alla tiders roligaste film, Dumb & Dumber. Harry och Lloyd har precis lurat skjortan av lokala busen Sea Bass och kör likt galningar för att inte bli upphunna. Lloyd blir förstås nödig, men urinerar i ett gäng tomma ölflaskor då de inte vågar stanna. De dånar förbi en State Trooper och hans radarkontroll. Polismannen sätter efter och stoppar dem – bara ordväxlingen mellan Harry och polisen, då han vill ha stopp på deras hundmobil, är sjukt rolig, men gör sig inte alls på svenska. Hur som, när polisen kommer fram till Harry bakom ratten, sittandes med ett helt gäng ölflaskor fyllda med urin, säger han åt Harry att det är förbjudet att färdas med öppnade alkoholhaltiga drycker. Han rycker åt sig en av flaskorna och för den demonstrativt till munnen och tar sig, trots ljudliga protester, en rejäl klunk av Lloyds kroppsvätska. Han harklar sig, kräks och står dubbelvikt och säger åt dem att åka. Motorn startas upp och den otroligt roliga kommentaren “Tic Tac, sir?” yppas av geniale Jim Carrey (Lloyd), innan de åker. Underbart roligt.

På kontinenten har lastbilschaffisarna utvecklat ett sätt att spara tid. Istället för att göra sina behov på dass, mot ett träd, i en buske eller som i England, Holland och Sverige – mot sin egen lastbil, så gör man likt Lloyd Christmas: Man pinkar i tomma flaskor medans man åker. Sedan dumpas flaskorna vid rasterna. Hundratals flaskor med gult innehåll prydde alla diken och viloplatser på Spaniens landsbygd. Lätt det vidrigaste mina ljusblå skådat. Spanien, Bujaraloz, 2010.

+ Dumb & Dumber. Carrey och Daniels gör två härliga puckon i , den i mitt tycke, världens roligaste film. Kan få den mest gråa dag att bli färggrann. Bara att prata om denna fantastiska rulle brukar få mig att skratta så att tårarna rinner. Kick his ass, Sea  Bass! 10/10.

– Urin. Instängt i en plast- eller glasflaska. Trucker-kulturen fortsätter att imponera. Fräscht.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 8, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: