Tillbaka.

Det har varit lite stilla här på bloggen, något som dock inte påverkat besöksfrekvensen. För närvarande har jag fler läsare än på länge – något jag förstås tackar och bockar för. Helgen ägnades åt nygamla arbetsuppgifter och jag kände mig ganska snabbt hemma i rutinerna. Men visst hade jag glömt, eller förträngt, hur illaluktande och tragisk samhällets baksida faktiskt är. Ensamma, bortglömda och utan egentlig förmåga att klara sig själva. Många är de, måtte man inte själv sluta sitt leverne på det viset.

Skrattmåsen är en trevlig fågel. Vacker och livlig – men kanske inte världens bästa sångare. Likt andra fåglar kan den också, helt ofrivilligt bära på H5N1, något som legendaren Lennart Nilsson för närvarande jobbar hårt med att fotodokumentera. Häromdagen satt jag vid Röda Sten och bara njöt av våren – måsens chokladbruna huvud är ett solklart vårtecken. Göteborg, Röda sten, 2011.

+ Lennart Nilsson. Kunskapskanalen sände idag ett program om denna världskände svensk som skämt bort oss med högkvalitativa foton från kroppens inre. Gammal som gatan, dock inget som hindrar honom från att starta ett nytt projekt – denna gång är han forskningen behjälplig då fågelinfluensan skall dokumenteras. Mor och Far har skaffat sig ett nytt gods. Mycket stiligt, flärdfullt, modernt och tilltalande. Project Runway, säsong 7, går nu på TV3. Grymma designers som draperar vackra damer i läckra plagg – en svårslagen kombination. Kvällens uppgift var att skapa en attraktiv outfit av ett så oattraktivt material som säckväv. Slutresultatet blev, i åtminstone tre fall, bländande. I och med Spotify har gamla filmmusiksgruppen Yello åter hittat in i mitt liv – särskilt trevligt är det att åter få njuta av underbart välljudande låten The Race.

– Enda nackdelen med päronens nya boende, för egen del skall sägas, är att avståndet ökat än mer – särskilt med ett bensinpris på snart 15 kr litern.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 4, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: