Den Fjärde.

Det började lite fel. Jag vaknade innan väckarklockan och satte fart mot Älvsborgsbron, helt enligt plan. I höjd med Majorna såg jag det enorma flytetyget stäva in mot Göteborg – jag var helt perfekt i timing. Väl framme vid bron visade det sig att den västra gång- och cykelbanan var avstängd för reparation och underhåll. Upplägget blev lite annorlunda, men ändå rätt kul – istället för att möta fartyget med kameran fick jag följa det. Parallellen med introt till Star Wars IV: A New Hope, där en Imperial Star Destroyer flyger in i bild – och aldrig tycks ta slut, var inte särskilt långsökt när hon gled fram under stadens storslagna hängbro. Likt sin syster kombinerar hon det jobb som två fartyg tidigare gjort, även om det enligt uppgift är svårare att lasta dem – åtminstone i Göteborg, då man endast använder bogöppningen. Nåväl, en sann Göteborgsprofil kommer hon sannolikt att vara under en massa år framöver.

Västra gångbanan var avstängd, något som inte hindrade att jag knäppte en bild på Scandinavica IV över vägbanorna och genom det provisoriska staketet. Resterande bilder på skönheten från olika vinklar och vrår – ja, förutom den sista då, som är föregångaren Scandinavica III, som nu ligger på Cityvarvet för att rustas av inför sin omvandling till Stena Spirit. Notera även den påtagliga storleksskillnaden mellan Danica och den nya superfärjan. Göteborg, Älvsborgsbron & Göta älv, 2011.

+ Stena Scandinavica IV, Germanica IIIs syster, är nu i drift mellan Göteborg och Kiel. Två riktigt stora båtar, att beundra och på sikt även resa med. Grillfest hos brorsan, i vanlig ordning sanslöst gott – kockutbildad som han är. Passade på att unna mig en tur med Älvsnabben i den härliga vårsolen. Lethal Weapon II gick på TV under gårdagen, inte alls lika bra som ettan (få filmer är det) men den är ändå väl sevärd. Såväl spännande och fartig, men framförallt riktigt rolig – speciellt när hela familjen Murtaugh bänkat sig för att se dotterns reklamfilm – som helt otippat visar sig handla om kondomer. Sann komik. 7/10.

– Föräldrapenning, pappaledighet, jämställdhetsbonus… Det skall inte vara lätt att få ut sina pengar – det skall räknas och beräknas högt och lågt. Inte ens representanten på Försäkringskassan tyckte att det var enkelt. Känns ju stabilt.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 23, 2011.

5 Responses to “Den Fjärde.”

 1. Visst fasiken ser bilden, ultraljudet på eran bebbe, uppe till höger på bloggen din ut som en kattunge som håller i en cola-burk.
  Ett tydligt tecken på att den lilla/lille gynnaren kommer bli en stabil och rättfram medborgare med stora ledaregenskaper.
  Vi snackar en sann livsnjutare med respekt.

  • Haha! Kul och jag kan se hur du tänkt, Coca Cola är gott – det lär även Chris JR tycka. Cheerio!

 2. Ja, ta mig tusan, Mr N har faktiskt rätt. Burken ser man tydligt, och katten e inte långt borta. Vad som dock är långt borta är den 4/8 då undertecknad med fru rullar ombord på Scandinavica IV eller Germanica III. 🙂

  • Där ser man! Då kommer du säkert att få åka innan undertecknad, ty vi har inte ens planerat in Tyskland. Ännu i alla fall. Lär vara trevliga flytetyg har jag hört. Take care!

 3. Det låter riktigt härligt Janne.
  När man tittar på Chris DÄ fantastiska foton på den nya flotten så känner man hur det suger i resenerven. Även om det är ett litet tag kvar till er avresa så vill jag ändå i detta nu önska att den blir trevlig.
  Du JW, se till att kameran används flitigt under trippen. Jag vet att även du besitter stora kunskaper i att hantera en sådan tingest.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: