Donnie gör skillnad.

Kvällens avsnitt av Blue Bloods, Chinatown, var ett av de bättre hittills. Jag gillar serien mycket, men har bitvis haft lite svårt för den myspysiga känslan – med tillhörande moralkakor, när familjen Reagan samlas i det stora familjehuset för gemensam middag. Serien känns dock väldigt realistisk och karaktärerna blommar ut mer och mer. Polismästaren Frank Reagan, Tom Selleck, är inte så felfri som han gärna vill utmåla; hans intresse för en ung och snygg reporter gör honom intressant. Will Estes är mycket bra i rollen som nybakade snuten Jamie Reagan, som ideligen ställs inför nya och problematiska situationer. Bäst är dock Danny Reagan, alldeles ypperligt spelad av Donnie Wahlberg. Han är vad Ice-T är för Law & Order: Special Victims Unit, en härlig motor som höjer produktionen från något rätt ordinärt till något alldeles extra. Tillsammans med sin kvinnliga partner, Detective Curatola, åker han runt i en mörkblå Impala och löser upp knutar på ett vis som man kanske inte lär ut på polisskolan. Hur som – en av veckans måsten är det – Blue Bloods.

En vanlig syn i Blue Bloods, fasaden på NYPDs högkvarter. I fiktionens värld är Tom Selleck högsta hönset och då många i hans familj är, eller har varit, poliser hamnar han emellanåt i lite knepiga situationer. NYC, Police Plaza, 2007.


+ Blue Bloods. Allt som oftast riktigt bra underhållning på TV4. Inspelningsarbetet av The Hobbit har påbörjats. Peter Jackson har lagt ut en 10 minuter lång film om arbetena på plats i Nya Zeeland. Väl värt en titt om du , som jag, gillar såväl Tolkien som Jacksons tolkning av hans böcker. [Youtube]

– Jag har satsat fel. Jag skulle ha satsat på politiken, blivit kommunal höjdare, gjort lite tveksamma affärer vid sidan av – ja, rent av olagliga, därefter fått sparken men ändå kunnat kvittera ut en fallskärm på ca 2 miljoner kronor under två år. Hur kan en kommun skriva på sådana avtal? Som annars är mycket petiga med minsta lilla krona, inte minst vad gäller upphandlingar – där man enligt lag måste välja den som erbjuder en vara eller tjänst till lägsta pris. En mycket relevant fråga denna dag.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 27, 2011.

 
%d bloggers like this: