After Hours ‘n The Big C.

After Hours – Så heter ett av de bättre avsnitten av Blue Bloods hittills. Det avverkades denna onsdagsafton på den heliga tiden 21-22. En dörrvärd mördas utanför en av NYCs mer populära nattklubbar. Fallet hamnar på Dannys bord och den gifta tvåbarnsföräldern utsätts för svåra frestelser då den attraktiva och kända nattklubbsinnehavaren Sabrina inte på något sätt döljer att hon är intresserad av honom. Vem som egentligen sköt dörrvakten King visade sig dock bli svårare att lösa än vad som först verkade vara fallet. Dannys far Frank tvingas i avsnittets andra huvudtråd att fatta ett svårt beslut, då en gammal vän och kollega fifflat med brottsstatistiken i det fiktiva 15th Pct. Genom att föra in de relativt grova brotten rån och inbrott, som ofredande respektive olaga intrång, kunde han på chefsmötena uppvisa avundsvärd statistik. Frank fick agera chef, skickligt tolkat av Tom Selleck. Att Donnie Wahlberg är seriens absoluta stjärna visade han återigen prov på. Är man intresserad av statistik, likt undertecknad, så kan New York-polisens vara trevlig att ögna igenom: [NYPD Crime Stats]

Även ikväll följde jag fiktionens NYPD på TV4. Nu blir det dock uppehåll i några veckor – på samma tid kommer man under tre veckor att köra en engelsk kriminalserie. Högst troligt på grund av att vi bara ligger några veckor efter USAs visning av Blue Bloods. NYC, Broadway, 2007.

Det kan vara svårt att tro, men faktum är att jag gillar annat än bara polisserier med storstadsskyline. Något jag inte nämnt, men som jag mer än gärna avnjuter är The Big C som SVT1 sänder på rätt sena lördagskvällar. Man får följa Cathy Jamison (briljant spelad av Laura Linney) som fått ett mycket tråkigt besked – hon har drabbats av en dödlig cancerform. Livet ställs på ända och hon bestämmer sig för att leva varje dag som om den vore den sista. Vilket betyder att hon ibland hittar på de mest galna upptåg som tänkas kan. Hon är samtidigt mor till en tonårskille, separerad från sin man – som hon trots allt verkar gilla rätt mycket och har en helgalen brorsa som är en miljömedveten uteliggare. Serien blandar sann humor med djupt allvar. För trots att man ibland garvar så att man nästan ramlar ur fåtöljen, så finns det hela tiden en påtaglig melankoli i kulisserna. Väl värd att se, om inte annat för att en av mina absoluta favoriter från det bästa som gjorts för TV-formatet, The Wire, är med som hennes strul/pojkvän/älskare. Hans riktiga namn är Idris Elba och i mina ögon har han snudd på gudastatus, då han med sann bravur gjorde den färgstarka gangstern “Stringer” Bell.

+ Firman är en stor kund hos Toyota. De har nu lånat oss en sprillans ny Verso som skall utprovas och bedömas. Lite surrig i höga farter. Men den imponerar samtidigt stort med smidig automatlåda, riktigt bra förarmiljö med bra stolinställningar och backkamera. Subjektivt kan det ju också tilläggas att den är riktigt snygg bak, men fram är det tvärtom. Kul att få vara tyckare, kan jag dock tycka. Min bästa väninna har bjudit oss på Halländsk sommarfest i början av juni.

– Distanskammen på min trimmer hoppade av under klippning. Blev väl sådär.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 11, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: