Rubricering är A och O.

Snö är inte last. Det har nu tingsrätten i Varberg kommit fram till och man ogillar därför åklagarens brottsframställan mot en bilist från Fjärås. I vintras hade slarvern struntat i att borsta av sitt fordon, sjok med snö flög av när bilen fått upp farten på motorvägen och stora delar av detta hamnade på bakomvarande polisbils vindruta. Att bilisten genom sin lättja gjort en brottslig gärning är nog alla överens om, men händelsen – som känns solklar, fick den mycket underliga brottsrubriceringen bristfällig förankring av last. Tingsrätten undrade, med all rätt, hur åklagaren tänkt sig att denna “last” skulle kunna surras fast på fordonet. Man ogillade således åtalet, men passade samtidigt på att ge åklagaren ett tips och bilisten en blänkare – att köra med en bil, som mer är att se som en igloo, är faktiskt olagligt – men detta faller under en annan typ av rubricering. Hur många skattekronor okunskapen kostat kan man bara spekulera i. Tröttsamt var ordet. [GP, Snö på biltak är ingen last]

Skrapa och borsta av innan du åker. Mången frusen eller bekväm medborgare struntar i att borsta och skrapa av bilen under vintern. Med snö- och istäckta rutor och lampor och med stora snösjok på taken far de likt blinda runt i trafiken – och sätter sitt, ditt och mitt liv i pant. Partille, Furumossen, 2009.

+ När man studerar den föga aktuella bilden på familjens snötäckta Aygo, känns det skönt att semestern lurar runt hörnet.

– En frustrerande lek med skattebetalarnas medel. Åklagaren var nog knappast kursetta på juristutbildningen, hur denne har valt att resonera kring nederbörd och last kan man bara undra. Midsommar. Även detta år innebär det för mig Protect & Serve. Men om några år kommer det, enligt mina beräkningar, vara så att det är motstående pass som kan fråga mig om passbyte. Hämnden är då ljuv.

Advertisements

~ by onemountainsplace on June 22, 2011.

6 Responses to “Rubricering är A och O.”

 1. Ovan beteende är beklagligt nog alltför vanlig vintertid. Protect and Serve ja, samma här. Och jag bryr mig inte. Tar sillen och jordgubbarna nu istället. Himlen skall ju enligt uppgift ändå vara grå. 🙂

  • Hmm skall försöka vara så positiv som du verkar vara partner. Att inte få fira midsommar i Dalsland med goa släkten, öl, grillat, fotografering, pilkastande, kortspelande och långpromenader är dock mycket tråkigt.

   Ha det fint, hör av mig om jag får ärenden within your jurisdiction.

   /C

 2. Tänk så gott det kommer att bli till helgen; Cola, jordgubbar och glass

 3. Fy fan vilka generalpuckon det finns. Hur många år av utbildning krävs för att bli åklagare. Glad midsomamr Chris

  • Detsamma till dig mästerplåtarn. Hoppas även att allt är väl i övrigt. Ta hand om sig.

   /C

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: