En chef på golvet.

Undercover Boss. En TV-serie på SVT1 som kommit att roa mig. Programidén som föddes i Storbritannien, går ut på att en VD, eller annan ungefärligt likställd person, lägger kostymen på hyllan och går ner på golvet i rollen som nyanställd lärning eller motsvarande, för att ta tempen på verksamheten och med egna ögon och öron kunna se vad som funkar och ej. I gårdagens avsnitt var det marknadschefen för NASCAR, som låtsades vara ett fan som vunnit en tävling där man skulle få lov att testa på att få jobba under ett NASCAR-event på några olika positioner. Det var kul att se när han skulle drillas i att byta 30 kg tunga däck på tid, måla den kraftigt doserade tävlingsbanans vägmarkeringar och sarger och sälja skräpmat till besökare. De som lärt upp honom kallades sedan till huvudkontoret för att, som de trodde, få lämna sina omdömen om fantastens färdigheter. Där möttes de istället av en uppklädd marknadschef. Det blir ibland lite väl pluttenuttigt när de hyllas som goda representanter för företaget, men idén är likväl roande. Har dock ett svagt minne av att den engelska förlagan var lite mindre tillrättalagd – där anställda som verkligen gjort ett uselt jobb även fick höra detta. Nåväl – väl värt att se. I brist på annat.

Färggrann choklad smakar bäst enligt M&M’s själva. Om det är sant är upp till var och en, men deras butik mitt i The Big Apple är svår att inte gilla. Då jag var där hade man även ställt dit denna fräsiga NASCAR-bil – kort och gott ett vrålåk. NYC, Times Sq. 2007.

+ Gårdagen var en riktigt bra sådan. Picknick, vackert väder och mycket kvalitetstid under bar himmel. Mängder av bilder tagna på alla möjliga och omöjliga kryp – men det har Kat redan skrivit så mycket om, så det är inte så mycket att tillägga känner jag. Undercover Boss – annorlunda underhållning och klart sevärt.

– Två dagar av ledighet går alltför snabbt.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 7, 2011.

2 Responses to “En chef på golvet.”

  1. Blir det the big apple till hösten? Själv smiter jag iväg till Barcelona nu snart. Lycka till med allting nu och hoppas allt går bra 🙂 Börjar väl närma sig? Ha de 🙂

    • Har haft seriösa tankar på att besöka världens centrum, men det skjuts av olika anledningar av allt att döma på framtiden. Barcelona ja, inte så dumt det heller! Fantastisk stad – bär det av till Camp Nou och La Rambla månne? Tack för dina lyckönskningar – hörs och ses!

      /Chris

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: