Kurragömma.

Dagen har till stora delar ägnats ute på päronens fina gods. Mor tog med mig till deras fantastiska marker. En spännande promenad som, utöver vältrimmad slottsträdgård, bjöd på såväl kantareller, John Bauer-skog och något som kan liknas vid en svensk djungel. Backigt, relativt orört, stillsamt och mängder med spännande djur, såsom trollsländor, fjärilar, spindlar, steklar, flugor, sniglar och annat sevärt. Jag hade en finfin stund och det blev förstås även några bilder. Skogspromenad utan kamera är liksom ingenting för mig.

Blå jungfruslända. Lika förföriskt vacker som marsipantårtan på ett festbord. Dock föga samarbetsvillig, denna bild blev den bästa – trots idoga försök. När jag gick några centimeter närmare inträffade något riktigt roande – se nästa bild. Lilla Edet, Västerlanda, 2011.

Den blå jungfrusländan var det ja. Otroligt vacker, snudd på sensuell i sitt rörelsemönster och sin gestalt. Lite flörtande sitter den och gassar i solen tills man kommer för nära – då sticker den iväg till nästa buske. Så håller det på. Men det på bilderna avbildade exemplaret gjorde en helkul manöver när den kände att det var nog – den valde att försöka gömma sig på ett löv ca 4 meter upp. Den stack fram ögonen för att ha koll på mig – likt ett däggdjur eller en fågel. Mycket roande, något jag aldrig sett en insekt göra tidigare. Fler roliga fynd gjordes i “djungeln” – återkommer med det i sinom tid.

Sländan valde att gömma sig när det inte var roligt längre. Nyfiket tittar den ut över kanten – ovetandes om att solen avslöjar dess gestalt ovanpå lövet. En kul bild från en kul dag. Lilla Edet, Västerlanda, 2011.

+ God middag och världens godaste kanelbullar till kaffet – en härlig dag hos mor och far. Vilket ställe ni har skaffat Er!

– Väntan på Chris Jr. fortsätter. Igår trodde vi nog att det var dags, idag har det varit väldigt lugnt. Skall det månne bli så att Lillen och storasyster M kommer att få samma födelsedag?

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 19, 2011.

One Response to “Kurragömma.”

  1. Mästerlig fotokonst du bjuder oss hängivna fans och andra läsare på!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: