Välrökt på E20.

Igår brann en Scania på E20 i höjd med Allum. Ett tydligt rökmoln syntes över Partille och händelsen åstadkom begränsad framkomlighet på motorvägen. Etter värre var det dock på lokalkörbanan, Parallellvägen, där nyfikna valt att ställa sina bilar precis hur som helst för att iakttaga olyckans utveckling. Jag är också av den nyfikna sorten, men då Canonen låg hemmavid, så kändes det inte vettigt att trotsa de lokala parkeringsföreskrifterna. Det blev istället några usla bilder med iPhonens mycket begränsade kamera –  när skeendet i stort sett var över. Ingen skall ha skadats vid olyckan, som enligt polisen uppstått av okänd anledning. Lastbilen blev skrot, men släpet kopplades om till annan dragbil.

Utbränd förarhytt på Scanialastbilen. Föraren pysslades dock om av räddningspersonal och han verkade även ha hunnit få ut sina viktigaste ägodelar. Partille, E20, 2011.

Kameran skall alltid vara med, brukar jag säga. Men det är svårt att leva upp till alla gånger, det är svårt att motivera sig med att bära runt på väskan när man skall handla tvättlappar, grönsaker och fryst kyckling på ICA Maxi. Faktum kvarstår dock, det är när den är hemmavid som det händer spektakulära saker. Men i detta fallet, när i alla fall 20 personer stod och plåtade den välutvecklade branden med – i vissa fall riktigt fina kameror, och jag ändå inte finner att någon av de lokala nyhetssajterna använt sig av bilder från den vinkeln, så är väl ingen skada skedd.

Brand i fordon är som okontrollerad eld generellt – otäckt. Partille, E20, 2011.

+ Idag blir det fint besök då stora delar av Onemountain-klanen kommer för att hälsa på Lillen. En mycket intressant och trevlig dokumentär om fantastiska Pixar gick igår på femman. Företaget som skämt bort en hel värld med fantastiska filmer som Toy Story, Finding Nemo, Monsters Inc; Cars och min egen personliga favorit – A Bug’s Life. Cars 2 har precis blivit verklighet och den lockar hårt måste jag säga.

– Som småbarnsförälder är man trött. Mest hela tiden, jag känner mig lite bakfull konstant kan man säga – som på den tiden när man bara jobbade natt. Men jag har ju varit med förr och det kom inte som någon överraskning. Lillen är faktiskt riktigt snäll, när allt kommer omkring.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 6, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: