Baywatch XC.

Volvo XC70 Surf Rescue. En mycket imponerande prototyp av redan tuffa XC70 togs fram av VCC för att man främst ville visa livräddarna längs Kaliforniens kust vad företaget faktiskt kan. Den redan fyrhjulsdrivna bilen är försedd med gigantiska hjul som fungerar ypperligt på sand, markfrigången är kraftigt höjd och hasplåtarna har gjorts om fram och bak för att bilen skall kunna klara riktigt branta stigningar utan att bli hängandes. Blåljus är snyggt inbyggda i bland annat stötfångaren fram och på taket finns en räddningsbräda som snabbt går att lossa då livräddaren måste ut i havet. Fram sitter företagets 3.2 liter stora sexa och bak i den rejäla skuffen finns allehanda livsräddande utrustning, såsom ett kylt medicinskåp, en syrgastank och två dyktuber. Den läckert gula och röda färgen är framtagen för att ses ordentligt på Kaliforniens långa stränder. Mer info om denna färgstarka karaktär, och några riktigt snygga bilder på bilen i dess rätta element, finner du här [ZerCustoms, Volvo XC70 Surf Rescue]

VROM bjöd även på denna exotiska karaktär – Volvo XC70 Surf Rescue. Framtagen för att imponera på de nära nog mytomspunna livräddarna på Kaliforniens kust – eller som de duktiga marknadsförarna uttryckte det :”..pays homage to the brave individuals who protect and serve the ocean-going public.” Göteborg, Arendal, 2011.

+ Volvo XC70 SR så klart. Det tuffaste jag sett på länge – och jag är säker på att den gode Lt. Mitch Buchannon (David Hasselhoff) och hans vältrimmade livräddare hade instämt.

– Denna bil skulle ha kunnat komma till stor användning även här hemma. Inatt har det regnat rekordmycket, men jag kan ändå inte förstå varför man chansar på att köra genom vattenhål där vattennivån överstiger backspeglarna på en standardbil.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 15, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: