Ingo – the Champ.

Sveriges förmodligen största idrottsstjärna genom tiderna, Ingemar “Ingo” Johansson, har nu fått sin självklara plats invid Nya Ullevi. Det är en storslagen och mäktig staty benämnd Ingo – the Champ, härligt osvensk i sin utformning – ty så skall det ju vara. Göteborgssonen gjorde ju det otänkbara; han slog amerikanernas bästa man, på deras egen mark och i deras prestigesport nummer ett. Den detaljerade skulpturen väger rejäla 400 kg, är 2,40 hög och torde bli svår att stjäla. Metalltjuvar är dock en påtaglig del av min vardag och jag vet att de har förmågan att släpa iväg både det ena och det andra. Här kan man dock hoppas på att han får stå i fred, att de likt undertecknad känner stor vördnad inför denna fantastiska människas kvaliteter och bedrifter. Kolla gärna in när skulpturen kom på plats här: [GP, Här kommer Ingo på plats]

Ett litet uppehåll i regnet gjorde att jag kunde springa fram och knäppa en bild på mästerverket. Jag ser dock fram emot en lagom solig dag – så att man kan begrunda skulpturen mer grundligt. Göteborg, Nya Ullevi, 2011.

+ Ingemar Johansson har blivit förevigad i form av en storslagen staty som gör honom rättvisa. Wordfeud verkar vara ett kul spel på iPhonen, mången bekant har uppenbarligen fastnat för det. Har själv för avsikt att prova det inom kort.

– En av iTunes mest nedladdade Appar just nu lär vara Swedish Word Finder – ett program där man helt enkelt matar in ordföljden man får i Wordfeud för att snabbt och lätt får det längsta möjliga ordet presenterat på sin display. Vet inte vad som stör mig mest – bristen på sportsmanship eller oförmågan att tänka självt.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 19, 2011.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: