22 kulor.

Jean Reno är, och har alltid varit, en favorit på duken. I filmen L’immortel, med alternativa titeln 22 Bullets i icke-fransktalande länder, är han en före detta tungt kriminell man, som valt att lägga det livet på hyllan och istället ägnar sig åt sin familj i lugn och ro. Det förflutna, i form av oförrätter och konflikter, kommer dock i kapp honom och i ett garage skjuts han brutalt ner av maskerade män. 22 kulor plockar man ur honom på sjukhuset men han överlever mot alla odds. Han bestämmer sig för att hämnas – en efter en skall de plockas, han vet vilka de är och de får också veta vad han har för ambitioner. Filmen har jämförts med storheten Man on Fire, men jag vill påstå att det är rejäl klasskillnad. Jean Reno levererar stort, inget att anmärka på där, men som helhet når rullen aldrig riktigt höga höjder. Något av en besvikelse faktiskt, även om jag inte avråder någon från att se den. 6/10.

En gangster av rejäl kaliber skall förstås åka fint. I 22 bullets åkte filmens huvudskurk förstklassigt i en av bilvärldens absolut läckraste SUVar – Audi Q7. Mölndal, 2010.

+ Jean Reno – en ypperlig skådis – dock bäst som den mjölkdrickande supermördaren Léon i filmen med samma namn, eller som den karismatiske och bufflige fridykaren Enzo i The Big Blue. Så där ja – då var veckans arbetsinsats över. Ledig tills måndag då klockan kommer att ljuda 04.25. L’immortel/22 Bullets. Helt klart duglig underhållning – men någon ny Man on Fire är det inte. Långt ifrån. Wordfeud är roligt! Det har även Kat insett och jag har på känn att hon är rätt sugen på en riktig telefon – läs iPhone 4.

– Självutnämnda polismän som ägnar sig åt tvåfilskörning för att ingen skall kunna fylla på i båda filerna vid vägarbeten. Tro mig – vävning är det smidigaste sättet att få rörelse på en kö.

/Chris

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 21, 2011.

One Response to “22 kulor.”

  1. Wordfeud är grymt roligt! 😀 Skicka en invite till Baronessa så tar vi en match.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: